11. 05. 2023 - 08:58
Košarkaš Partizana bijesan nakon utakmice: Real je pokazao...
907
Shares
Košarkaš Partizana bijesan nakon utakmice: Real je pokazao pravo lice, pa ne igramo MMA

Košarkaš Partizana bijesan nakon utakmice: Real je pokazao pravo lice, pa ne igramo MMA

11. 05. 2023 - 08:58
0
Shares

Košarkaš Partizana Dante Exum bio je vrlo razočaran nakon poraza ovog tima od Reala u majstorici play-offa Eurolige rekavši da je sve odlučeno onog trenutka kada je "srušen na parket" u drugom meču i da je zaključak nakon svega da su igrači Kraljevskog kluba pokazali pravo lice.

Partizan je tokom sinoćnjeg meča u jednom trenutku treće četvrtine imao prednost od 18 poena i činilo se da će doći do pobjede u Madridu, no Real je još jednom pokazao šampionski mentalitet, uspio se vratiti, preokrenuti i na kraju doći do pobjede.

Exum, kojeg je Yabusele u prvom meču krvnički udario i bacio na parket, bio je jako razočaran nakon utakmice i rekao je da je upravo taj trenutak odlučio ovu seriju.

"Malo toga mogu reći, jako, jako sam razočaran, kao i svi mi. Serija je odlučena onog trenutka kada sam ja srušen na parket. Izbacili su nam dva igrača napolje u nastavku serije, a ja sam igrao povrijeđen i šta mogu reći o tome?", rekao je Partizanov igrač nakon utakmice.

Nakon toga, rekao je da ga posebno boli to što nije dobio izvinjenje od igrača Reala, a da su na kraju svega oni pokazali pravo lice.

"Oni su kontrolisali čitav narativ i priču, dolazila su neka izvinjenja, a ništa direktno. Nisam dobio izvinjenje od Yabuselea, oni su takvi kakvi jesu... Pokazali su pravo lice i kakvi su na terenu, a svi smo bili šokirani kada smo vidjeli da je Yabusele suspendovan na samo pet utakmica. Ne igramo MMA, a mislim da bih se na kraju svega osjećao puno bolje da sam dobio izvinjenje", rekao je Exum i rekao da će se tim sada fokusirati na ABA ligu.

Za kraj je dodao kako će trebati vremena da se emocije slegnu, da je poraz bolan, ali da je svjestan kako su on i njegovi saigrači imali dobru sezonu.

Učitaj još novosti