10. 05. 2023 - 12:30
GOTOV "BALKANSKI BERNABEU" - STADION OD 80.000.000 EURA: Stoji...
907
Shares
GOTOV

GOTOV "BALKANSKI BERNABEU" - STADION OD 80.000.000 EURA: Stoji na granici sa Srbijom i pravo je čudo!

10. 05. 2023 - 12:30
0
Shares

Osijek je konačo dočekao, gotov je stadion koji će zasjeniti "Maksimir" i "Poljud"

Konačno je za otvaranje spreman najmoderniji stadion na Balkanu! Odmah do granice sa Srbijom u Osijeku konačno je poslije više od četiri godine radova nikao 80.000.000 evra vrijedan "Pampas", novi stadion Osjeka. 

Tim Stjepana Tomasa igraće još samo jedan meč na "Gradskom vrtu", stadionu na kome je Osijek igrao od 1980. i onda će nakon meča sa Rijekom otići na "Pampas". Sada je postavljen i travnati teren, tako što su stručnjaci prvo nekoliko nedjelja spremali vještačku travu, a onda je postavljena i prirodna travnata podloga.

"Ne tako davno završili smo šivenje umjetne trave posebnom tehnologijom, što travnjak svrstava među top svjetske travnjake, kakve imaju Santjago Bernabeu, Marakana i Park prinčeva", rekao je glavni inženjer Hrvoje Sučić.

Prema navodima ljudi iz kluba na ljeto slijedi službeno otvaranje stadiona, a za sada je nekoliko opcija za ime u igri. Najvjerovatnije će se zvati "Opus" po firmi glavnog sponzora Osijeka. Kapacitet stadiona biće 13.500 što je manje nego što ima "Gradski vrt" koji može da ugosti skoro 20.000 ljudi. 

Ipak, ovaj stadion će imati luksuzne lože na jednoj bočnoj strani, sve četiri tribine biće natkrivene, a geografski se stadion nalazi van grada u blizini rijeke Drave. Iznikao je stadion bukvalno sa livade na kojoj nije bilo ničega.

Nažaost po navijače, novi stadion neće ugostiti tim kakav bi oni htjeli da imaju. Nadali su se da mogu ove sezone da sruše Dinamo i da osvoje šampionsku titulu, ali od toga nije bilo ništa. Jedno vrijeme su proveli u donjem dijelu tabele, ali su na kraju stigli do četvrtog mjesta koje vodi u Evropu. Ipak navijači su javno poručili ključnim ljudima u klubu da moraju da napuste fotelje i da ne vode ekipu kako bi navijači voljeli da se to radi, prenosi Mondo.

Učitaj još novosti