10. 05. 2023 - 10:23
IPAK JE KRAJ: Barcu napušta jedan od njenih simbola nakon 15...
907
Shares
IPAK JE KRAJ: Barcu napušta jedan od njenih simbola nakon 15 godina provedenih na Nou Campu

BUSQUETS NAPUŠTA KLUB

IPAK JE KRAJ: Barcu napušta jedan od njenih simbola nakon 15 godina provedenih na Nou Campu

10. 05. 2023 - 10:23
0
Shares

Barcelona ne igra lošu sezonu, te će izvjesno osvojiti titulu prvaka Španije. No, evropska takmičenja im još uvijek predstavljaju problem, pa će to probati popraviti u budućnosti.

‘Blaugrana’ je prethodno osvojila Superkup Španije, tada je u finalu savladala najljućeg rivala Real Madrid. Istu ekipu su nadjačali u okršaju u domaćem prvenstvu.

Jasno je da će se na Nou Campu i ovog ljeta u mnogome promijeniti igrački kadar, a također će neki nogometaši spakovati kofere i pozdraviti se sa svlačionicom ovog velikana.

Naime, jedan od takvih definitivno je i klupska legenda, Sergio Busquets. Kapiten tima donio je odluku o svojoj budućnosti i otići će po završetku sezone, kada mu i istekne ugovor.

Ugledna Marca izvještava da je 34-godišnji veznjak svoje namjere o odlasku već saopštio čelnim ljudima Barcelone, što je nagovijestio i nakon utakmice sa Osasunom.

Španski mediji javljaju da je preostalo još samo da katalonski gigant zvanično potvrdi ovo sve, a Busquets ima priliku da se oprosti u velikom stilu jer su Katalonci blizu prve titule La Lige od 2019. godine. To mogu uraditi već za vikend u slučaju pobjede nad Espanyolom.

On je sa Barcom osvojio čak 31 trofej otkada je debitovao 2008. godine, dok će svoju karijeru vrlo vjerovatno nastaviti u popularnom MLS-u…

Učitaj još novosti