07. 05. 2023 - 07:53
Davis i LeBron razbili Golden State, LA Lakersi opet vode...
907
Shares
Davis i LeBron razbili Golden State, LA Lakersi opet vode protiv aktuelnog prvaka

Davis i LeBron razbili Golden State, LA Lakersi opet vode protiv aktuelnog prvaka

07. 05. 2023 - 07:53
0
Shares

Košarkaši Los Angeles Lakersa došli su u vodstvo od 2-1 protiv aktuelnog prvaka Golden Statea nakon što su ih sinoć pobijedili u svojoj dvorani rezultatom 127:97.

Iako meč nije počeo najbolje za Lakerse, s obzirom na to da je prvu četvrtu dobio Golden State rezultatom 30:23, LeBron i društvo su do poluvremena zaigrali sjajno i od sedam poena zaostatka došli do dvocifrene prednosti. Rezultat je na poluvremenu glasio 59:48 za Lakerse.

Da će doći do pobjede bilo je jasno nakon treće dionice, u kojoj su zadržali odličan ritam iz druge četvrtine i držali vodstvo između 15 i 20 poena razlike, da bi u posljednjoj samo dotukli Golden State i sasvim zasluženo došli do pobjede, druge u ovoj seriji.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Davis, koji je ubacio 25 poena uz 13 skokova i tri asistencije, dok se u poraženoj ekipi istakao Curry, koji je ubacio 23 poena i pri tome upisao četiri skoka i tri asistencije.

LeBron James značajno je pomogao Davisu pa je za nešto više od 32 minute na parketu postigao 21 poen uz po osam skokova i asistencija. Naredni meč ovih timova igra se za dvije noći, a domaćin će opet biti Lakersi.

Učitaj još novosti