06. 05. 2023 - 17:04
Zrinjski pokazao da će igrati ozbiljno do kraja: Prvaci...
907
Shares
Zrinjski pokazao da će igrati ozbiljno do kraja: Prvaci nemilosrdni prema Slobodi!

Zrinjski pokazao da će igrati ozbiljno do kraja: Prvaci nemilosrdni prema Slobodi!

06. 05. 2023 - 17:04
0
Shares

Nogometaši Zrinjskog su u prošlom kolu osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, no Plemići su danas protiv Slobode pokazali da će igrati ozbiljno do samog kraja takmičenja u Premijer ligi.

Sloboda, koja se grčevito bori za opstanak, je danas u Čitluk stigla s nadom da će igrači Zrinjskog igrati opuštenije s obzirom da su odbranili titulu prvaka, a susret 30. kola na stadionu Bare im je dao nadu da će se to i desiti.

U 8. minuti susreta golman Zrinjskog Marić se ponašao nonšalantno i izgubio loptu na prilično jeftin način, te je Maksimović postigao jedan od lakših golova u karijeri za vodstvo Slobode rezultatom 1:0.

No, Zrinjski je u nastavku susreta pokazao da će igrati pošteno do samog kraja prvenstva, te je za samo 20 minuta preokrenuo rezultat.

Najprije je Sabljić u 14. miuti pogodio sjajno nakon ubačaja Bekića, a potom je u 28. Malekinušić nakon lijepe akcije poslao loptu u prazan gol na asistenciju Prskala.

U 57. minuti svoj 23. prvenstveni gol ove sezone je postigao Bilbija i to iz voleja na asistenciju Malekinušića, a konačnih 4:1 je postavio Kiš šest minuta prije kraja utakmice, prenosi Klix.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Sloboda 4:1 (Sabljić 14', Malekinušić 28', Bilbija 57', Kiš 84' - Maksimović 8')

Učitaj još novosti