05. 05. 2023 - 22:16
Edin Cocalić zbog suspenzije propušta sarajevski derbi,...
907
Shares
Edin Cocalić zbog suspenzije propušta sarajevski derbi, kažnjen i trener Željezničara!

Edin Cocalić zbog suspenzije propušta sarajevski derbi, kažnjen i trener Željezničara!

05. 05. 2023 - 22:16
0
Shares

Kapiten Željezničara Edin Cocalić propusit će gradski derbi protiv Sarajeva nakon što je suspendovan dvije utakmice, saznaje Klix.ba. Istovremeno, novčano je kažnjen i trener Željezničara Nermin Bašić zbog neprimjerenih komentara o suđenju.

Cocalić je dobio crveni karton nakon posljednjeg sudijskog zvižduka protiv Igmana (1:1), a kao razlog je navedeno "neprimjereno ponašanje – psovanje glavnom sucu majke više puta".

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH je stao u zaštitu Cocalića, koji je tvrdio da ga je prije toga sudija Sabrija Topalović vrijeđao, te će odlukom Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH osim predstojećeg susreta protiv Veleža, iskusni defanzivac propustiti i derbi protiv Sarajeva u narednom kolu.

Trener Željezničara Nermin Bašić komentarisao je suđenje nakon pomenutog susreta, te je zbog toga kažnjen novčano sa 500 KM.

Disciplinci su kaznili i Borac zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i nesportskog navijanja njihovih navijača na susretu protiv Željezničara, a Banjalučani će morati izvodjiti 5.000 KM u kasu NS BiH.

Učitaj još novosti