02. 05. 2023 - 09:34
Ancelotti je STAVIO TAČKU na ovu temu: Bio je posebno ljut
907
Shares
Ancelotti je STAVIO TAČKU na ovu temu: Bio je posebno ljut

Ancelotti je STAVIO TAČKU na ovu temu: Bio je posebno ljut

02. 05. 2023 - 09:34
0
Shares

Već mjesecima špekuliše se o tome da bi Carlo Ancelotti mogao biti novi selektor reprezentacije Brazila i da u Fudbalskom savezu te zemlje čekaju završetak sezone u Španiji kako bi iskusni Italijan i zvanično preuzeo Karioke.

Brazil se nije proslavio na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je nastup završio već u četvrtfinalu, a očekivano nakon toga Tite je odlučio da napusti selektorsku poziciju.

Karioke još uvijek nisu pronašle novog selektora, a s Brazilom se ponajviše prethodnih mjeseci povezuje Carlo Ancelotti.

No, iako je Ancelotti izjavio prije nekoliko sedmica da mu je glavni cilj da ostane u Real Madridu i ispoštuje ugovor koji ima s tim klubum špekulacije oko toga da će na ljeto biti izabran za novog selektora Brazila ne prestaju.

Brazilci su prije nekoliko dana objavili da je Ancelotti i dalje prvi kandidat za preuzimanje reprezentacije te zemlje, ali da čak ima rok do 25. maja da se izjasni oko toga da li će potpisati ugovor ili ne s Brazilcima.

Čini se da je i Ancelottiju već preko glave tih špekulacija jer je jasno izjavio da on želi ostati u Real Madridu i naredne sezone.

Mediji u Španiji pišu da je Ancelotti izuzetno ljut zbog pisanja medija u Brazilu oko toga da ima rok da se oglasi da li će voditi Karioke ili ne, te je odlučio ponovo da se oglasi i pokuša stati u kraj tim špekulacijama.

"Neću pričati o svojoj budućnosti, ali priče da imam neki rok su glupost. Ne postoji nikakav rok jer nikada nisam ni pričao s nekim oko preuzimanja reprezentacije Brazila. Vrijeme je da te priče prestanu", jasno je poručio Ancelotti.

Ancelotti s Real Madridom ima ugovor na još godinu dana i već nekoliko puta je isticao jasno da želi ostati u tom klubu do kraja ugovora.

Italijan s Realom radi odličan posao i čini se da je već sada jasno da Florentino Perez uopšte nema namjeru da na ljeto mijenja trenera, te da će Ancelotti i naredne sezone biti na klupi kraljevskog kluba.

 

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti