01. 05. 2023 - 17:13
Određene jakosne grupe za Euro: Evo s kim Bosna i Hercegovina...
907
Shares
Određene jakosne grupe za Euro: Evo s kim Bosna i Hercegovina ne može igrati

Određene jakosne grupe za Euro: Evo s kim Bosna i Hercegovina ne može igrati

01. 05. 2023 - 17:13
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u treću jakosnu grupa žrijeba za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a koji će biti održan 10. maja (17:45 sati) u Duesseldorfu.

Prvenstvo s 24 reprezentacije bit će odigrano u Njemačkoj od 10. do 28. januara naredne godine.
U treću jakosnu grupu smještene su još reprezentacije Hrvatske, Poljske, Češke, Srbije i Sjeverne Makedonije te su to selekcije s kojima se izabranici Irfana Smajlagića neće moći susresti u prvom krugu takmičenja.

Jakosne grupe za žrijeb u Duesseldorfu napravljene su prema rezultatima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i prema plasmanu reprezentacija na posljednjem Evropskom prvenstvu održanom 2022. godine.

U prvu jakosnu grupu smještene su Švedska, Španija, Danska, Francuska, Norveška i Island, a u drugoj Njemačka, Nizozemska, Slovenija, Mađarska, Portugal i Austrija.

U četvrtu jakosnu grupu smještene su Švicarska, Rumunija, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farski Otoci.

Inače, otvaranje prvenstva će biti spektakularno i očekuje se postavljenje svjetskog rekorda u gledanosti jedne rukometne utakmice jer će ona biti odigrana na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena koji ima kapacitet od 50.000 mjesta.

Učitaj još novosti