29. 04. 2023 - 12:55
Sjećate li se 17-godišnje senzacije Josepha Minale? Put ga je...
907
Shares
Sjećate li se 17-godišnje senzacije Josepha Minale? Put ga je nakon 10 godina odveo iz Italije!

Sjećate li se 17-godišnje senzacije Josepha Minale? Put ga je nakon 10 godina odveo iz Italije!

29. 04. 2023 - 12:55
0
Shares

Prije tačno 10 godina Joseph Minala je važio za velikog talenta Lazija, ali je pažnju javnosti "ukrao" zbog svog izgleda, a ne zbog vještina. Sada je konačno napustio Italiju nakon 10 godina lutanja.

Minala je sa 17 godina prikupio svjetsku slavu nakon što su ga optužili da je lažirao godine. Njegove fotografije s treninga Lazija obilazile su svijet i postale su viralne.

Gotovo niko nije mu vjerovao da mu je 17 godina, smatrajući da se nastavio trend brojnih afričkih nogometaša koji su lažirali godine. Ne samo da je izgledao starije, već jedan medij iz Afrike tvrdio je da je Minala 42-godišnjak, što je dovelo do istrage, pi[e Klix.

No, ovaj nogometaš iz Kameruna nikada nije opravdao nogometni potencijal. Naprotiv, lutao je Italijom 10 godina, a njegov matični Lazio posuđivao ga je iz kluba u klub. Čak je jednu godinu proveo i na posudbi u Kini, ali je i dalje bio član Lazija.
Obilaženju Italije konačno je došao kraj. Joseph Minala je sada nogometaš latvijske Liepaje, gdje je stigao nedavno kao slobodan nogometaš.

U Latviji je već počeo igrati, a kako mu je tek 26 godina, postoji mogućnost da još koji put čujemo za njega u budućnosti, ukoliko krene s progresom u latvijskom nogometu.
Da su optužbe s početka karijere bile istinite, Minala bi danas imao 52 godine i veliki bi poduhvat bio igrati nogomet danas na bilo kojem nivou.

Učitaj još novosti