23. 04. 2023 - 23:02
ZRINJSKI NADIGRAO VELEŽ: Na korak od odbrane titule prvaka BiH!
907
Shares
ZRINJSKI NADIGRAO VELEŽ: Na korak od odbrane titule prvaka BiH!

ZRINJSKI NADIGRAO VELEŽ: Na korak od odbrane titule prvaka BiH!

23. 04. 2023 - 23:02
0
Shares

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Rođeni u 27. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Veleža rezultatom 1:0 te su tako stigli na korak od odbrane titule prvaka naše države.

Početak velikog mostarskog derbija protekao je u opreznoj igri s obje strane bez pravih prilika, a u 25. minuti Zrinjski je došao u vodstvo.

Pršeš je prvo pogriješio na svojoj trećini, Ćuže je presjekao loptu i tražio prostor za šut. Uposlio je potom Kiša koji je šutirao, a lopta se odbila od Zeljkovića i završila u golu za veliko slavlje gostujućih navijača koji su pristigli na stadion sa zakašnjenjem.

Zrinjski je nakon toga primirio igru, a Velež nije opasnije prijetio pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 0:1.

Velež je krenuo znatno ofanzivnije u drugom poluvremenu, a pola sata prije utakmice imali su veliku priliku kada se lopta Lauša odbila na 15-ak metara od gola. Lauš je potom uputio udarac, ali je golman Marić bio spreman.

Nekoliko minuta kasnije je Haskić pogodio stativu, a onda je i Bilbija spasio Zrinjski nakon što je izbio loptu s gol-linije poslije šuta Anđušića.

Zrinjski je nakon toga uspio do kraja meča da se odupre svim napadima Veleža pa su ostvarili novu veliku pobjedu. Bio im je to 11. uzastopni ligaški trijumf.

Zrinjski nakon večerašnje pobjede ima čak 20 bodova više od drugoplasiranog Borca koji ima utakmicu manje, dok je Velež na petoj poziciji. U narednom kolu Zrinjski dočekuje Sarajevo, a Velež gostuje Širokom Brijegu. Zrinjski bi teoretski mogao postati prvak i ukoliko sutra Borac ne pobijedi Igman u Banjoj Luci.

Učitaj još novosti