23. 04. 2023 - 20:21
Liverpool odustao od Gvardiola?
907
Shares
Liverpool odustao od Gvardiola?

Liverpool odustao od Gvardiola?

23. 04. 2023 - 20:21
0
Shares

Joško Gvardiol ipak neće karijeru nastaviti u Liverpoolu, tvrdi Football Insider. Engleski klub odustao je jer smatra da je odšteta od oko 90 milijuna eura prevelika.

Sada je Chelsea još veći favorit za dovođenje Gvardiola, 21-godišnjaka kojeg je spreman učiniti najskupljim braničem u povijesti nogometa. Najskuplji stoper svih vremena je Englez Harry Maguire, kojeg je Manchester United prije četiri godine platio 87 milijuna eura. Situaciju oko Gvardiola prate i Manchester United, Manchester City i Real, ali je dosad samo Chelsea poslao ponudu Leipzigu. 

I u zagrebačkom Dinamu čekaju rasplet situacije s Gvardiolom jer hrvatski prvak prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Leipzig ga je platio 18.8 milijuna eura.

Nedavno je otkriveno da u ugovoru Joška Gvardiola s Leipzigom postoji posebna odštetna klauzula koja će se aktivirati u ljeto 2024. Točnije, od 1. srpnja te godine vrijedi stavka iz ugovora s Leipzigom po kojoj Gvardiol može otići samo ako netko za njega ponudi najmanje 110 milijuna eura.

izvor: INDEXHR

Učitaj još novosti