23. 04. 2023 - 20:10
Barcelona slavila u velikom derbiju i vratila dvocifrenu...
907
Shares
Barcelona slavila u velikom derbiju i vratila dvocifrenu prednost nad Realom!

Barcelona slavila u velikom derbiju i vratila dvocifrenu prednost nad Realom!

23. 04. 2023 - 20:10
0
Shares

Nogometaši Barcelone u velikom derbiju 30. kola La Lige slavili su protiv Atletico Madrida rezultatom 1:0 i tako nastavili nezadrživ pohod ka tituli prvaka Španije.

Real Madrid je sinoć uspio prići na osam bodova zaostatka za Barcelonom, ali je katalonski klub s utakmicom manje imao priliku ponovo prednost danas odvesti na dvocifrenu. To se i dogodilo teškom mukom u derbiju protiv Atletica.

Barca je mogla primiti gol već na samom startu pošto je Antoine Griezmann uzdrmao prečku. Nakon toga domaćin se razbudio i kreirao inicijativu pred golom gostiju.

Iako je Barcelona napadala, Atletico je imao zrelije šanse u prvom dijelu pa je tako Griezmann mogao do gola i u 35. minuti, no odbranio mu je Marc Andre Ter Stegen.

Kada se činilo da će ekipe otići na odmor poravnate, domaćin je poveo. Ferran Torres je lijepim udarcem u 44. minuti doveo domaćina u vodstvo.

Iako je Atletico bio dobar dok je imao pozitivan rezultat, nakon vodećeg gola Barcelone, nije uspio stvoriti pritisak, niti veće šanse pred golom domaćina.

U nastavku veliku šansu imao je Pedri u 62. minuti, ali je šutirao nakon odbijene lopte pored gola gostiju. Pokušao je i Raphinha u 72. minuti, no Jan Oblak je bio siguran.

U finišu utakmice do gola je mogao Alvaro Morata, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola. Gosti su u nadoknadi tražili i penal, ali ga nije bilo tako da je ostalo 1:0.

Rezultat i strijelac:

Barcelona - Atletico Madrid 1:0 (Torres 44')

izvor: Klix

Učitaj još novosti