23. 04. 2023 - 18:19
Tottenham nadomak najvećeg debakla u historiji, trener se...
907
Shares
Tottenham nadomak najvećeg debakla u historiji, trener se nastavio igrati sa skupim stoperom!

Tottenham nadomak najvećeg debakla u historiji, trener se nastavio igrati sa skupim stoperom!

23. 04. 2023 - 18:19
0
Shares

U utakmici 32. kola Premier lige Tottenham je primio pet golova nakon 20 minuta protiv Newcastlea i sve su prilike da će doživjeti historijski poraz.

Najveći poraz u historiji Premier lige Tottenhamu je nanio upravo Newcastle. Bilo je to 1996. godine, a utakmica je završena rezultatom 1:7. Kako je krenula današnja utakmica, čini se da će Spursi doživjeti i teži debakl.
Jacob Murphy i Alexander Isak postigli su po dva gola, a jedan je dodao Joelinton i svi su pali od 2. do 21. minute.

No, ono što je uradio trener Cristian Stellini, obići će svijet. Nezadovoljan partijom, u 22. minuti izvukao je iz igre veznjaka Pepea Sarra, a uveo Davinsona Sancheza.
Ništa tu ne bi bilo sporno da u prošlom kolu Sanchez nije izbačen iz igre nakon 22 minute. U prošlom kolu kažnjen je za loš rezultat, izbačen iz igre nakon 22 minute, a ovoga puta je on taj koji ulazi nakon 22 minute da spašava stvari, što se spasiti može.

U prošlom kolu i porazu od Bournemoutha (2:3) Sanchez je ušao u igru u prvom poluvremenu, a onda odigrao 22 minute u kojima je Tottenham primio dva gola, nakon čega ga je trener Stellini izvadio iz igre.

Slike gotovo uplakanog Sancheza tada su obišle svijet, a nakon ovog meča, u kojem se desila obratna stvar, sigurno će ponovo biti zanimljivih komentara.

izvor: Klix

Učitaj još novosti