18. 04. 2023 - 22:34
Stamford Bridge počeo da slavi, a onda se ukazao Courtois s...
907
Shares
Stamford Bridge počeo da slavi, a onda se ukazao Courtois s odbranom sezone!

Stamford Bridge počeo da slavi, a onda se ukazao Courtois s odbranom sezone!

18. 04. 2023 - 22:34
0
Shares

Gledatelji su oduševljeni i smatraju da je Thibaut Courtois večeras na Stamdord Bridgeu imao odbranu sezone.

Real Madrid je u zapadni London doputovao s 2:0 iz prve utakmice i na pragu je polufinala, no Chelsea pokušava svim silama da postigne gol i da barem unese nervozu u redove Kraljeva.

Real je sačuvao mrežu u prvih 45 mintua, ali vrlo lako je moglo da bude drugačije. Imao je N'Golo Kante u 11. minuti dobru šansu, ali je užasno šutirao.

No, najbolja šansa viđena je na isteku prvog poluvremena. Reece James je odlično ubacio, lopta prošla sve igrače i došla do Cucurelle, a bek Plavaca bio potpuno sam i sa par metara je imao zicer, ali Courtois nevjerovatnom odbranom spašava Madriđane.

Pravo niotkuda se stvorila velika prilika za Chelsea i pitanje je hoće li je više dočekati u drugih 45 minuta.

Real ne briljira kao prošle sedmice, ali i očekivalo se da će Chelsea preuzeti inicijativu i da će biti opasniji, uostalom domaćin je taj koji zaostaje dva gola.

Reala 45 minuta dijeli od polufinala i ako se tamo i plasira, što je za sada izvjesno, zasluge za to pripast će i Courtoisu. Kraljevi idu na pobjednika duela Bayern - Manchester City (0:3).

U 21 sat počeo je i duel Napolija i Milana, koji je golom Oliviera Girouda došao do prednosti i sada ima ukupnih 2:0.

Uz sve to, francuski napadač je promašio penal, a imao i jedan zicer prije nego li je postigao taj gol na asistenciju Rafaela Leaa.

Pobjednik ovog para ide na boljeg iz dvomeča Benfica - Inter. Tim Edina Džeke ima 2:0 iz prvog duela i sutra na Giuseppe Meazzi ima priliku da ovjeri prolaz među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

 

Učitaj još novosti