17. 04. 2023 - 21:14
Inter se ne želi odreći obojice - Otkriveno ko ide, Lukaku ili...
907
Shares
Inter se ne želi odreći obojice - Otkriveno ko ide, Lukaku ili Džeko!

Inter se ne želi odreći obojice - Otkriveno ko ide, Lukaku ili Džeko!

17. 04. 2023 - 21:14
0
Shares

Mnogi su smatrali da za Edina Džeku neće biti mjesta kada je stigao ljetos Romelu Lukaku, no Dijamant je, uprkos tome što je posljednja tri mjeseca u golgeterskoj krizi, pokazao mnogo više, a Inter je odlučio koga želi zadržati.

Belgijski napadač Romelu Lukaku pridružio se Chelseaju u ljeto 2021. godine, no već nakon godinu dana je poslan nazad na posudbu u Inter.

Trebao je predstavljati veliko pojačanje za viceprvaka Italije, no povrede su ga spriječile da da ono najbolje od sebe i već se bliži njegov novi kraj na Giuseppe Meazzi.

Kako je objavio ugledni italijanski medij La Gazzetta dello Sport, Inter nema namjeru da zadrži Lukakua na ljeto i on će se na ljeto vratiti u Chelsea.

U Interu nisu htjeli da se odreknu i Lukakua i Džeke, a izbor je pao na Belgijanca, što znači da će Dijamant najvjerovatnije ostati iako mu ističe ugovor na kraju sezone.

Kako smo i ranije prenosili pisanja italijanskih medija, situacija Edina Džeke najviše zavisi od plasmana na tabeli na kraju sezone koji će utjecati na finansije Intera.

Ukoliko se ovaj tim plasira u Ligu prvaka, odnosno bude na jednom od prva četiri mjesta u Seriji A, gotovo je sigurno da će Džeko dobiti novi ugovor i dočekati 38. rođendan u slavnom italijanskom klubu.

Isti izvor piše kako je Inter već zainteresovan za neke napadače, a prvenstveno za Roberta Firmina i Markusa Thurama kojima ističe ugovor i biti će slobodni igrači. 

Tu su još Mateo Retegui i Lois Openda, koji je ove sezone sjajan u Lensu koji će vrlo vjerovatno igrati Ligu prvaka naredne sezone i za njih dvojicu bi morali platiti određeno obeštećenje. 

Što se Džeke tiče, on je ove sezone nastupio 43 puta za Inter i postigao 11 golova uz pet asistencija. 

Uspio je s ovim timom odbraniti trofej u Superkupu Italije, na dobrom je putu da uđe u finale Kupa i odbrani i taj trofej. Također, na pragu su polufinala Lige prvaka, ali prvak Italije Džeko neće biti ni ove sezone. 

Učitaj još novosti