16. 04. 2023 - 08:59
ZA JAKIROVIĆA BI SE DANAS MOGLA PRELOMITI SEZONA: Hoće li...
907
Shares
ZA JAKIROVIĆA BI SE  DANAS MOGLA PRELOMITI SEZONA: Hoće li Sergej skinuti još jedan veliki skalp?

ZA JAKIROVIĆA BI SE DANAS MOGLA PRELOMITI SEZONA: Hoće li Sergej skinuti još jedan veliki skalp?

16. 04. 2023 - 08:59
0
Shares

Sergej Jakirović iznenadio je mnoge kada je zimus odlučio da napusti Zrinjski i preuzme Rijeku. Mnogi su bili sumnjičavi, no on je pokazao do sada da zna šta radi i preporodio je ovaj hrvatski klub, a danas igra definitivno jednu od utakmica sezone.

Od dolaska Sergeja Jakirovića Rijeka igra kao preporođena. Od tima koji je tavorio u donjem dijelu tabele, napravio je tim koji danas ima šansu da preuzme treće mjesto.

Samo su Dinamo i Slaven Belupo uspjeli upisati minimalne pobjede protiv Jakirovićeve Rijeke u njegovom mandatu, a danas je za sve u Rijeci velika utakmica.

U posljedjoj utakmici 29. kola HNL na rasprodanu Rujevicu stiže Hajduk koji će biti oslabljen. Naime, zbog žutih kartona neće biti najboljeg strijelca lige, Marka Livaje.

Domaćin optimistično očekuje ovaj susret i nada se trijumfu koji bi ga lansirao na treće mjesto na tabeli, a, podsjetimo, Rijeka i Jakirović su prije nešto više od dva mjeseca slavili i na Poljudu protiv istog protivnika.

Igralo se 20. kolo kada je Rijeka pobijedila s 1:2 na Poljudu. Ampem i Frigan su postizali golove, da bi Livaja smanjio u 90. iz penala, a šest minuta kasnije i promašio penal za veliko slavlje gostiju.

Jakirović je Rijeku od osmog doveo na četvrto mjesto i sada imaju po 38 bodova oni i Varaždin. Ukoliko danas Rijeka pobijedi, imat će 41 bod i preskočit će ekipu Osijeka koja ima 39.

Hajduk je već osigurao drugo mjesto jer ima 54 boda i može skoro pa potpuno rasterećeno igrati do kraja sezone. Pasti s drugog mjesta teško da mogu, a teško će stići i Dinamo koji ima 12 bodova prednosti.

Zrinjski je "pojačao Rijeku" Jakirovićem, ali je i jedan od ključnih igrača Plemića, Niko Janković, otišao u Rijeku i u ovom timu se isprofilisao u jednog od najboljih i najstandardnijih igrača. Jakirović mu itekako vjeruje, a tako bi trebalo biti i danas.

Utakmica Rijeke i Hajduka igra se s početkom od 18 sati, a ostaje da se vidi da li bh. trener Sergej Jakirović može skinuti novi veliki skalp.

Što se tiče Zrinjskog, Plemići su doveli i više nego dobrog nasljednika. Krunoslav Rendulić je upisao 12 pobjeda na 12 zvaničnih utakmica i Mostarci krupnim koracima gaze ka duploj kruni. 

Učitaj još novosti