15. 04. 2023 - 17:18
UDARILI SU NA KRALJA Vandali odsjekli "nos" Zlatanu...
907
Shares
UDARILI SU NA KRALJA Vandali odsjekli

UDARILI SU NA KRALJA Vandali odsjekli "nos" Zlatanu Ibrahimoviću i traže za njega 100.000 eura

15. 04. 2023 - 17:18
0
Shares

Statua Zlatana Ibrahimovića u švedskom Malmeu je uništena, a vandali su odsjekli noz i sada ga prodaju za čak 100.000 eura.

Zlatan Ibrahimović napravio je svoje prve korake u seniorskoj karijeri u švedskom Malmeu, a navijači su voljeli neobuzdanog Šveđanina. Godine 2019. je ispred stadiona švedskog prvoligaša podignuta njegova brončana statua.

Ubrzo se ispostavilo da je napadač postao jedan od suvlasnika Malmoeovog najvećeg neprijatelja - Hammarby IF-a.

Napadač Milana je kupio 25 posto udjela u klubu, a navijači su bili bijesni zbog toga proglasivši ga izdajnikom. Njegovoj statui su najprije odrezali nos, zatim je zapalili, a na kraju ga zalili bijelom bojom. Na istoj su napisali "Juda".

Vandali iz grupe Nazklubben, koji su vlasnici smeđeg nosa Zlatana Ibrahimovića, poslali su poruku portalu Sydsvenskan i obavijestili o želji da ga prodaju.

Novinari su doznali da su ponudu dobili predsjednik komisije za kulturu u Malmeu, kipar Peter Linde i gradonačelnik Milana Giuseppe Sala. Ako bi neko od njih bio zainteresovan za kupnju nosa, morao bi platiti čak 100.000 eura.

Vlasnici dijela statue uvjereni su da su učinili pravu stvar. Prema njihovom mišljenju, svi navijači u Malmeu izgubili su poštovanje prema Ibrahimoviću i on je postao neprijatelj svih navijača u gradu.

Osim toga, uvjereni su da je vandalski čin s njihove strane opravdan te da je u iznimnim situacijama moguće prekršiti zakon.

"Vi to nazivate kaznenim djelom. Ponekad morate učiniti nešto protuzakonito. U takvoj situaciji to je sasvim normalno", zaključili su vandali koji su uništili statuu i sada žele da se obogate prodavši njen komadić.

Ovo je svakako nešto što će teško pasti Zlatanu, ali i njegovim istinskim fanovima, a njih u Malmeu ima bez obzira na njegovu "izdaju" i kupnju dionica Hammarbyja.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti