14. 04. 2023 - 16:56
I Željezničar nemoćan protiv Zrinjskog - Plemići lagano...
907
Shares
I Željezničar nemoćan protiv Zrinjskog - Plemići lagano sredili Plave!

I Željezničar nemoćan protiv Zrinjskog - Plemići lagano sredili Plave!

14. 04. 2023 - 16:56
0
Shares

Zrinjski je u derbi susretu 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Čitluku savladao Željezničar s 2:0 i tako je nastavio dominaciju u ovoj sezoni i ništa ih ne može zaustaviti ka novoj tituli bh. prvaka.

Zrinjski je u Čitluku dočekao Željezničar koji je stigao s novim trenerom Nerminom Bašićem. Međutim, ni Bašić nije donio ništa novo u prvoj utakmici i igra Plavih je izgledala bezidejno u većem dijelu susreta.

Nakon mirnih 10-ak minuta meča Plemići iz prve prave šanse dolaze do prednosti. Josip Ćorluka s desne strane ubacuje loptu u peterac, Cocalić i golman Bender zbunjeno su gledali, a to koristi Nemanja Bilbija koji pogađa za 1:0.

Totalno je Zrinjski dominirao u posjedu lopte. Lako su dolazili domaći do prilika, a u 16. minuti Ivan Jukić je isprobao udarac, no šutira pored gola.

U 26. minuti meča 2:0 za Plemiće. Ubačaj Kiša iskusni napadač mostarskog kluba šalje u mrežu za sigurno vodstvo aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Željezničar u prvom poluvremenu nije napravio ništa. Jedva da su gosti sastavljali dva pasa prema naprijed i imali su sreće što Zrinjski nije išao punom snagom, pa se na odmor otišlo sa samo 2:0 u korist domaćeg tima.

Bašić je u nastavku na teren poslao Josepha Amoaha i Armina Hodžića kako bi pokušao napraviti nešto u fazi napada.

Plavi su u nastavku imali posjed lopte, no nije bilo prave ideje u fazi napada i Zrinjski je poprilično dobro zaustavljao sve napade gostiju.

Tek u 55. minuti gosti su imali prvi šut u okvir gola. Mekić pokušava s distance, Marić lagano hvata.

Domaći novu dobru šansu stvaraju u 60. minuti. Nova loša intervencija Bendera donosi šut Ćužea, lopta pogađa prečku i ide preko gola.

Nova šansa viđena je tek u 79. minuti. Pogriješio je Cocalić, Bilbija sam kreće na Bendera, no Cocalić u posljednji čas blokira i ispravlja svoju grešku.

Dvije minute kasnije Mandić sam izlazi na Bendera. Mogao ga je pitati gdje da mu šutira, ali loše je reagovao rezervista Plemića i šutira pravo u golmana gostiju.

Najbolju šansu gosti iz Sarajeva propuštaju u 89. minuti kada udarac Armina Hodžića pogađa spoljni dio mreže, pa je 2:0 bio konačan rezultat ovog susreta.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Zrinjski - Željezničar 2:0 (Bilbija 11', 26')

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Kiš, Sabljić, Jakovljević, Sučić, Memija, Bilbija.

Željezničar: Bender, Šehić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Mekić, Hodžić, Drljo, Beća, Santos, Krpić.

Učitaj još novosti