08. 04. 2023 - 19:10
Ne postoji golman koji ovo brani - Golčina Ćužea u Banjaluci!
907
Shares
Ne postoji golman koji ovo brani - Golčina Ćužea u Banjaluci!

Ne postoji golman koji ovo brani - Golčina Ćužea u Banjaluci!

08. 04. 2023 - 19:10
0
Shares

Zrinjski od 25. minute vodi s 1:0 protiv Borca u Banjaluci. Spektakularan pogodak je postigao Mario Ćuže koji je kandidat za najbolji gol sezone.

Derbi kola u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju Borac i Zrinjski, a od 25. minute gosti iz Mostara vode s 1:0.

Pogodak je postigao Mario Ćuže. Primio je loptu na 20-ak metara od gola, povukao je loptu, a zatim je uslijedio spektakularan udarac i pogodak za vodstvo gostiju iz Mostara.

Nevjerovatan gol postigao je Ćuže i ovo će sigurno biti kandidat za najljepši gol ove sezone u elitnom rangu bh. fudbala.

Golman Nikola Ćetković nije imao nikakve šanse da odbrani. Da je na njegovom mjestu bio bilo ko teško da bi odbrani ovaj zaista perfektan udarac fudbalera mostarskog kluba.

Malo je ovakvih poteza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Poznata je naša liga po mnogo čemu osim po ljepoti i ovi trenuci se svakako pamte.

Treneri Vinko Marinović i Krunoslav Rendulić odabrali su ove sastave za večerašnji meč.

Borac: Ćetković, Mrkaić, Pišek, Predragović, Vojnović, Subić, Lazić, Kulašin, Tatar, Dojčinović, Piščević.

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Zlomislić, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Prskalo, Stanić, Memija i Bilbija.

Kolo je otvoreno jučer u Zenici remijem Sarajeva i Sloge Meridian (1:1), dok je ranije danas Posušje pobijedilo Slobodu sa 2:0.

Velež je potom s 2:0 dobio Leotar, a osim duela Borac - Zrinjski, danas se sastaju još Željezničar i Tuzla City na Grbavici. Time će biti kompletirano kolo Premijer lige BiH.

Učitaj još novosti