04. 04. 2023 - 22:17
FK Željezničar: Razočarani smo potezom Veleža, pokazali smo im...
907
Shares
FK Željezničar: Razočarani smo potezom Veleža, pokazali smo im šta znači biti pravi domaćin!

FK Željezničar: Razočarani smo potezom Veleža, pokazali smo im šta znači biti pravi domaćin!

04. 04. 2023 - 22:17
0
Shares

FK Željezničar oglasio se saopćenjem za javnost u kojem su naveli razočarenje zbog negativnog odgovora rukovodstva Veleža na zahtjev da se na "normalnoj tribini" ustupi pet posto prostora za gostujuće navijače.

Popularnim Manijacima je dozvoljen dolazak na stadion Rođeni, ali bi prema prvobitnom planu bili smješteni u improvizovanom kavezu koji je u potpunosti neuslovan, iako mu je ekspert za infrastrukturu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Nihad Hodžić dao "zeleno svjetlo".

S tim u vezi, navijači Željezničara su odlučili da neće putovati u Mostar na jednu od najvažnijih utakmica sezone, a iako su čelnici Plavih pokušali napraviti dogovor u posljednjem trenutku, na kraju su od čelnika Veleža dobili negativan odgovor. Njihovo saopćenje prenosimo od početka do kraja.

"FK Željezničar obavještava javnost da je danas predstavnik kluba obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smještajem naših navijača na utakmici polufinala Kupa BiH.

Klub je tražio od kluba domaćina da ustupi 5 posto kapaciteta na normalnoj tribini, jer smatramo da su uslovi na improvizovanoj platformi namijenjene za gostujuće navijače sramni.

FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtjev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u posljednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju.

Također, podsjećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gdje smo pokazali šta znači biti pravi domaćin.

Nogomet se igra zbog navijača i svi navijači u BiH zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba", navodi se na stranici FK Željezničar.

Prva polufinalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine Velež - Željezničar se igra u srijedu u 20:30 sati, a uzvrat je 19. aprila u Sarajevu na stadionu Grbavica s početkom u 18:30 sati.

Učitaj još novosti