03. 04. 2023 - 09:21
BRUTALNE KAZNE Navijači Napolija pretukli svakog ko se nije...
907
Shares
BRUTALNE KAZNE Navijači Napolija pretukli svakog ko se nije držao dogovora, bojkot se pretvorio u haos

BRUTALNE KAZNE Navijači Napolija pretukli svakog ko se nije držao dogovora, bojkot se pretvorio u haos

03. 04. 2023 - 09:21
0
Shares

Najvatreniji navijači Napolija međusobno su se tukli u meču protiv Milana nakon što nije ispoštovan raniji dogovor da šutnjom pokažu jedinstvo u protestu protiv povećanja cijena ulaznica.

Kako navode mediji u Italiji, zbog spomenutih razloga i zbog pooštravanja mjera zaštite na stadionu, navijači Napolija odlučili su šutnjom pokazati da su ujedinjeni u ideji i protestu protiv takvih odluka kluba, no na kraju je sve dobilo potpuno drugi kontekst.

Umjesto toga da svojim primjerom pokažu kako se pojačane mjere zaštite ne bi trebale odnositi na njih, oni su tučnjavom u toku utakmice pokazali potpuno suprotno.

Italijani pišu da se prva međusobna tučnjava dogodila u prvom poluvremenu, a druga, u kojoj je učestvovalo nekoliko desetina navijača, početkom drugog poluvremena.

Navodi se da je dio navijača okrenuo leđa terenu te da su vrijeđali predsjednika Aurelija De Laurentiisa, dok je drugi dio navijača odbio to uraditi i pokušao je dati podršku timu, što je ujedno bio i razlog sukoba i tručnjave koja se dogodila.

Za kraj se dodaje da je takvo ponašanje "otjeralo" one mirnije s tribina, a njihov Napoli, iako ove sezone igra sjajno i izvjesno će doći do titule prvaka, izgubio je od Milana rezultatom 4:0. Ipak, prednost na prvom mjestu im iznosi 16 bodova i mogli su sebi dozvoliti ovakav poraz.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti