29. 03. 2023 - 21:36
Vinicius od Reala odbio što niko drugi ne bi, pa odabrao ono...
907
Shares
Vinicius od Reala odbio što niko drugi ne bi, pa odabrao ono što srcem želi!

Vinicius od Reala odbio što niko drugi ne bi, pa odabrao ono što srcem želi!

29. 03. 2023 - 21:36
0
Shares

Zvijezda Real Madrida Vinicius Junior napravio je neočekivan potez i odbio je dres s brojem 7 kojeg mu je rukovodstvo Kraljeva nudilo od naredne sezone. On je ikonski broj odlučio odbiti jer navodno planira uzeti broj 11.

Vinicius Junior imao je šansu da od naredne sezone nosi ikonski dres Reala s brojem 7. Međutim, 22-godišnji Brazilac je to odbio i poprilično je iznenadio sve u Madridu.

Slavnu 'sedmicu' Vinicius je odbio iz jednostavnog razlog. On želi dres s brojem 11 kojeg su također kroz historiju nosile prave ikone kraljevskog kluba.

Među njima su Paco Gento, Juanito i čuveni Brazilac Ronaldo, koji je jedan od idola Viniciusa Juniora i on zbog toga želi dres s brojem 11.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinicius Jr. (@vinijr)

Trenutno 11 na u Realu na leđima nosi Marcos Asensio. Njemu ugovor ističe na kraju sezone, neće biti produžen i Vinicius će imati slobodan put prema odabiru novog broja.

S druge strane još uvijek se ne zna kome će pripasti čuvena 'sedmica'. Ona je trenutno u vlasništvu Edena Hazarda kojem ugovor važi do juna 2024. godine i koji nema namjeru da ide.

Zbog Viniciusa Juniora su mu u Realu imali namjeru 'oteti' ovaj broj. Na kraju za to neće biti potrebe jer je Brazilac odabrao broj 11.

Ipak, Real ga se svim silama želi riješiti. Radi se ipak o jednom od najvećih promašaja ikad i Belgijanac dosad u Madridu nije pokazao apsolutno ništa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinicius Jr.(@vinijr)

Vinicius Junior je član Real Madrida postao 2018. godine. Stigao je iz brazilskog Flamenga u transferu vrijednom 45 miliona eura.

Ove cifre se trenutno itekako isplaćuju. Nakon kratke prilagodbe na evropski fudbal Vinicius je ubrzo postao jedna od najvećih zvijezda velikana iz Madrida i igra zaista fenomenalno.

 

Učitaj još novosti