29. 03. 2023 - 08:19
Legenda navijače Partizana proglasila najboljim na svijetu:...
907
Shares
Legenda navijače Partizana proglasila najboljim na svijetu:

Legenda navijače Partizana proglasila najboljim na svijetu: "Ovo je magično"

29. 03. 2023 - 08:19
0
Shares

Košarkaši Partizana poraženi su večeras od Barcelone (89:80) u 31. kolu Eurolige, a nakon meča trener katalonskog velikana Šarunas Jasikevičius istakao je kako bolju atmosferu u životu nije vidio.

Šarunas Jasikevičius je kroz bogatu karijeru prošao brojne dvorane. Igrao je na čudesnim lokacijama, ali nakon večerašnjeg gostovanja u Beogradu tvrdi da su navijači Partizana nešto posebno.

Legendarni Šaras nakon meča u Star Areni nije krio očaranost domaćim navijačima.

"Ova atmosfera je magična. Vjerovatno najbolja atmosfera na svijetu. Nevjerovatno. 20.000 ljudi, wow. Ono što imaju ovdje je nešto posebno", rekao je Jasikevičius.

Interesantno je svakako da su navijači Partizana na meču protiv Barcelone ponovo srušili rekord po posjeti. Meč je gledalo 20.041 navijač.

Zaista su ovo nevjerovatne brojke i svakako su navijači Partizana još jednom pokazali da su u bodrenju svog tima izuzetni. Šteta je samo što neke druge stvari često budu u centru pažnje.

Partizanu će do kraja sezone biti potrebna ogromna podrška, posebno na domaćim utakmicama koje igraju jer imaju zaista paklen raspored.

Rekord u posjeti mogao bi pasti već u petak. Tada u Star Arenu dolazi još jedan španski velikan Real Madrid predvođen Džananom Musom, a nakon Kraljeva slijede još dvije jake utakmice za crno-bijele.

U petak 7. aprila gostovat će ove sezone fenomenalnom Monacu, a u posljednjem 34. kolu u Beograd stiže grčki velikan Panathinaikos i u ovom susretu bi Partizan mogao osigurati Top 8 fazu.

Beogradski velikan trenutno je na sedmom mjestu tabele Eurolige s omjerom od 17 pobjeda i 14 poraza. Mogu ići i prema gore jer su Fenerbahče i Maccabi Tel Aviv samo pobjedu ispred, ali mogu i ispasti iz Top 8 u slučaju serije poraza.

Euroliga će do kraja biti izuzetno zanimljiva. Razlike između timova su jako male i vidjet ćemo gdje će na kraju Partizan završiti.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti