28. 03. 2023 - 10:44
AMERI GLEDALI U ČUDU: Dončić nije trebao igrati, a onda je...
907
Shares
AMERI GLEDALI U ČUDU: Dončić nije trebao igrati, a onda je ušao u povijest. Usput je izveo čudesan potez

NBA

AMERI GLEDALI U ČUDU: Dončić nije trebao igrati, a onda je ušao u povijest. Usput je izveo čudesan potez

28. 03. 2023 - 10:44
0
Shares

Višestruko veliku pobjedu izborio je Dallas kod Indiane. Kako rezultatom 127:104, tako činjenicom da je njome okončao niz od četiri poraza te time što se tako vratio u trku za play-in. Konačno, u ovom trijumfu vratio se Luka Dončić. Nakon što je šokirao pojavom i riječima poslije prvog od dva poraza za vikend od slabog Charlottea, bio je opet onaj stari. Koji ruši rekorde i odigrava poteze sezone.

Bio je igrač utakmice s 25 poena (šut iz igre 8/17), 7 skokova i 6 asistencija. Sve to ostvario je za samo 28 minuta na terenu, gdje je proveo tek tri četvrtine. Mala minutaža bila mu je dovoljna za povijesni pothvat. Ovo mu je naime bila već 49. utakmica sezone na kojoj je ostvario učinak 20/5/5 u ključnim kategorijama, po čemu je najbolji u NBA ligi. Ovo mu je četvrta sezona zaredom da ima barem 49 takvih utakmica te druga u kojoj je najbolji u ligi. 

Dončić je povratak potvrdio i spektakularnim potezom, koji je odmah postao viralan na društvenim mrežama. U samom kutu i leđima okrenutog terenu, sabila su ga dvojica suparnika. U bezizlaznoj situaciji i nemogućoj poziciji Dončić je izveo čudo. Okrenuo se i vidio na drugom kraju terena Jadena Hardyja, te mu u skoku dodao loptu samom na trici, koju je ovaj zabio. "Kako ga je zaboga našao?!" vikao je televizijski komentator na Dončićev čudesni potez, koji je proglašen asistencijom sezone.

Video: Arena Sport

Da bi bajka o Dončićevom trijumfalnom i spektakularnom povratku bila potpuna, on uopće nije trebao igrati ovu utakmicu. Na prošloj je dobio 16. tehničku grešku sezone, čime je automatski suspendiran za idući meč. Ipak, liga mu je poništila kaznu te je neočekivano zaigrao za Dallas i donio mu veliku pobjedu. Njome Dallas ostaje blizu Lakersa i Thundera u utrci za play-in. Kyrie Irving igrao je dvije minute više od Dončića te postigao 16 poena uz 6 asistencija. 

Mavsima je ova pobjeda ogromni poticaj i nije ih uopće briga što su do nje došli preko desetkovane Indiane, koja je morala igrati bez tri startera i prve zamjene. Buddy Hield, Tyrese Halliburton, Myles Turner i Chris Duarte bi ovaj meč učinili daleko zanimljivijim, ali bez njih je opet glavna priča Luka Dončić.

Učitaj još novosti