27. 03. 2023 - 21:59
SELEKTOR TURSKE O TOME DA NE ŽELI ZVATI IGRAČE KOJI POSTE:...
907
Shares
SELEKTOR TURSKE O TOME DA NE ŽELI ZVATI IGRAČE KOJI POSTE:

SELEKTOR TURSKE O TOME DA NE ŽELI ZVATI IGRAČE KOJI POSTE: "Priča je, eto, došla i do vas Hrvata"

27. 03. 2023 - 21:59
0
Shares

Turski selektor Stefan Kuntz održao je press konferenciju prije utakmice s Hrvatskom u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a koja se igra sutra navečer od 20:45 sati.

Turska je u 1. kolu gostovala Armeniji u Jerevanu te je slavila sa 2:1 nakon preokreta, dok je Hrvatska osvojila samo bod u duelu sa Velsom. Bilo je 1:1, a Vatreni su u zadnjim sekundama ostali bez pobjede na rasprodanom Poljudu.

"Utakmica s Armenijom je završila našom pobjedom, to je najvažnije. Nismo igrali kao što smo htjeli, imali smo dosta razloga za to. Glavni je ružna prošlost između naših zemalja, nismo mogli dati koliko inače možemo, ali u drugom dijelu smo promijenili sustava i bilo je bolje. No, s Hrvatskom igramo kod kuće, pred više od četrdeset hiljada gledatelja, koji su nam velika snaga. Nećemo biti favoriti kao s Armenijom, ne možemo te ekipe svrstati u isti koš. Hrvatska zna dominirati igrom i bit će veliki izazov da dokažemo kako možemo pobjeđivati i velike", rekao je Nijemac na njemačkom, iako zna i turski jezik jer je igrao u Bešiktašu.

O igri Vatrenih i remiju s Velsom je rekao:

"Događalo se često u prošlosti da momčad koja ne zabije iz šansi koje ima primi pogodak. Hrvatska je kompletno kontrolirala utakmica, ponekad trebate i sreće da dobijete. Ovaj je put Hrvatska nije imala, ali rezultat ništa ne mijenja za našu utakmicu s njima. U Armeniji smo imali pritisak, sada će atmosfera biti na našoj strani. Ako budu svi igrači spremni ne vjerujem da trebamo nešto mijenjati u sastavu".

Odgovorio je na priče da ne želi zvati igrače koji poste u vrijeme ramazana.

"To su glasine. Respektujem sve što igrači rade za vrijeme ramazana, ali ne bih više govorio o tome", prvo je rekao na pitanje hrvatskog novinara, a potom dodao.

"Ovakve špekulacije su totalna laž, nikad nismo nešto takvo ni pomislili ni govorili. Problem je po društvenim mrežama, ljudi koje šire takve stvari i ne znaju do koga će sve to doći, tako je došlo, eto, i do Hrvata".

Kuntz nije uspio da odvede Tursku na Svjetsko prvenstvo, a na pitanje da li se u Turskoj mogu nadati odlasku na EURO 2024, on je krakto odgovorio - "sigurno".

Susret je najavio i golman Bešiktaša i nacionalne vrste Mert Günok koji se nakon dugo vremena vratio u reprezentaciju.

"U Armeniji smo jako dobri bili prvih petnaest minuta, oni su bili jako agresivni, no potom smo izgubili kontrolu. Najbitnije je da smo pobijedili. Nismo se imali puno vremena spremati, ali kao što smo i ranije dobivali velike ekipe tako očekujem i protiv Hrvatske tri boda za nas", kazao je pa dodao:

"Imamo veliko poštovanje prema Hrvatskoj, znamo da su jaki. Kao sportista pratio sam ih često na velikim natjecanjima, tako i u Kataru. No, ovo je jako bitna utakmica za nas".

Učitaj još novosti