27. 03. 2023 - 21:22
HIBA ABOUK JE UPRAVO DOTUKLA ACHRAFA HAKIMIJA: "Uvijek sam uz...
907
Shares
HIBA ABOUK JE UPRAVO DOTUKLA ACHRAFA HAKIMIJA:

HIBA ABOUK JE UPRAVO DOTUKLA ACHRAFA HAKIMIJA: "Uvijek sam uz žrtve"

27. 03. 2023 - 21:22
0
Shares

Mjesec dana nakon optužbe Achrafa Hakimija od strane francuskog tužitelja za navodno silovanje mlade žene u njegovom domu u Parizu 25. februar,a Hiba Abouk prekinula je šutnju.

Putem izjave u koju je El País imao uvid i u kojoj priznaje da je bila "u šoku" i da joj je trebalo ovo vrijeme da probavi šta se dogodilo, glumica je uzela riječ i najavila razvod od marokanskog nogometaša - odluku koju je, kako sama tvrdi, donijela prije nego se i dogodio navodni seksualni napad.

"Uvijek sam bila i uvijek ću biti uz žrtve", kazala je, što se čini kao jasna manifestacija njene pozicije na strani mlade žene koju je navodno zlostavljao njen sada već bivši suprug.

"Danas se osjećam obaveznom objaviti ovu izjavu kako bih izrazila svoje stanje svijesti i razjasnila u prvom licu pogrešne informacije koje kruže. Pa čak i kada šutnja može pogodovati određenim osjetljivim temama ili problemima, imam hitnu potrebu objasniti se", počinje izjavu koju je, kako ističe Hiba, odlučila objaviti "kako bih mogla nastaviti svoj osobni, javni i profesionalni život na što manje štetan i traumatičan način, štiteći prije svega svoju djecu koja su, naravno, moj apsolutni prioritet".

"Stvarnost je da smo prije nekog vremena, nakon što smo dosta razmišljali o tome, otac moje djece i ja donijeli odluku da prekinemo našu vezu kao par, puno prije događaja koji su se dogodili u kojima sam ja bio uključena medijima i s kojim nisam nimalo povezana", dodala je, jasno dajući do znanja da se "nakon donošenja odluke o zakonskom razvodu i prestanku zajedničkog života, čekajući brakorazvodnu parnicu", silovanje za koje je Achraf navodno optužen dogodilo se formalno francuskom pravdom.

Na kraju, i prije nego što je zatražila poštivanje svoje privatnosti i privatnosti svoje djece - Amine i Naime koje imaju tri i jednu godinu - "u ovim delikatnim okolnostima" i zahvalila se na "potpori, privrženosti i poštovanju" koje je dobila u posljednjih mjesec dana.

Hiba je dala naslutiti da vjeruje u verziju mlade žene koja je njenog dosadašnjeg supruga optužila za silovanje uz pogubne riječi za nogometaša: “Malo se govori da sam u životu uvijek bila i uvijek ću biti na strani žrtava, stoga, s obzirom na ozbiljnost optužbe, možemo samo vjerovati u dobro provođenje pravde".

Nogometaš i glumica su se vjenčali 2020. godine, a poslije čega su dobili i dvoje djece. Ipak, brak nije dugo potrajao.

Deset godina starija, Hiba je donijela odluku da se rastane od marokanskog reprezentativca, kojem je sigurno sada najteže. Nakon svega, ostao je bez supruge, a suočava se i sa mogućom kaznom zatvora.

Na kraju krajeva, njegov obraz je isprljan, o njemu se negativno piše svakog dana u cijelom svijetu i ako se dokaže da je kriv, teško će to sve podnijeti.

Učitaj još novosti