27. 03. 2023 - 13:26
IDE NA SVE ILI NIŠTA: Laporta uključio čovjeka kojeg Messi ne...
907
Shares
IDE NA SVE ILI NIŠTA: Laporta uključio čovjeka kojeg Messi ne može odbiti da ga nagovori da se vrati!

IDE NA SVE ILI NIŠTA: Laporta uključio čovjeka kojeg Messi ne može odbiti da ga nagovori da se vrati!

27. 03. 2023 - 13:26
0
Shares

Lionel Messi je već sedmicama glavna tema fudbalske javnosti jer je čini se sve jasnije da neće ostati u PSG-u nakon ove sezone, te se navijači Barcelone nadaju da će se vratiti u njihov klub. S Joanom Laportom nema baš najbolji odnos, no jedan od njegovih najboljih prijatelja pokušava to izgladiti i nagovoriti Argentinca da se vrati u Barcu.

Messi je prije dvije godine bio odlučan da ostane u Barceloni i dogovorio je tada nastavak saradnje, ali je ostao u šoku kada su mu iz kluba poručili da zbog finansijskih problema nisu u stanju produžiti ugovor zbog čega je Argentinac na kraju otišao u PSG.

Dolazak Messija u PSG bio je veliko iznenađenje, ali su svi očekivali da će taj klub konačno da osvoji Ligu prvaka jer je to trofej o kojem već godinama sanjaju u Parizu.

Međutim, ni dolazak Messija nije ništa promijenio, a zbog ispadanja u osmini finala od Bayerna i navijači su mu okrenuli leđa i nedavno su ga žestoko izviždali na Parku prinčeva smatrajući da on ne igra dovoljno dobro u dresu PSG-a.

Zbog toga mnogi vjeruju da je Messijevo vrijeme u PSG-u završeno i da je on već odlučio da napusti klub na kraju sezone jer nema želju da produži ugovor.

Već sedmicama špekuliše se o tome da bi se mogao vratiti u Barcelonu što je san svakog navijača katalonskog kluba. Messi ima želju da igra ponovo u dresu Barce, ali povratak na Camp Nou nije baš tako jednostavan.

Zna se da Messi nije baš bio sretan kada je napuštao klub i smatrao je da su ga Laporta i ostali čelnici kluba izdali zbog čega će im to teško oprostiti. No, Laporta se očito nada da će Messi da se predomisli i ovog ljeta vrati u klub, a za to ima i asa u rukavu.

Španski mediji pišu da je Laporta odlučio svim silama da vrati Messija u Barcelonu i da je u cijelu priču uključio i jednog od njegovih najboljih prijatelja, a riječ je o Sergiju Agueru.

Aguero dosta vremena provodi u Barceloni zbog projekta "King's League" kojeg je osnovao Gerard Pique, a upravo je na stadionu Camp Nou održano veliko finale. Tu su mnogi vidjeli da su Aguero i Laporta u odličnom odnosu i već se špekuliše da je bivši napadač uključen u cijelu priču oko Messija.

Messi i Aguero su veliki prijatelji već godinama i zbog njega je on prije dvije godine došao u Barcelonu ne sluteći da će na kraju Messi otići u PSG. No, mnogi vjeruju da Laporta koristi Aguera kako bi nagovorio Messija da se vrati jer je svjestan da to svaki navijač Barce želi.

Aguero je prethodnih dana pričao dosta o Messiju i čak izjavio da nije nemoguće da se on vrati u Barcelonu i da smatra da bi to bilo najbolje za njegovu karijeru. Poručio je da vjeruje da su trenutno šanse 50-50 da se to ovog ljeta i ostvari.

Laporta je očito preuzeo sve što može da izgladi odnose s Messijem i nagovori ga da se vrati, ali ukoliko to i uspije tek tada ga čeka veliki izazov.

Barcelona s finansijama ne stoji najbolje i povratak Messija je skoro nemoguća misija jer bi on morao pristati na znatno manju platu. Tu postoji očito mnogo prepreka, ali da li će Barca to uspjeti da riješi i vrati svog najboljeg igrača u historiji ostaje nam da vidimo.

Učitaj još novosti