26. 03. 2023 - 16:30
ŠEIK ŽELI UNITED NA SAMOM VRHU: Spremna vrtoglava cifra za...
907
Shares
ŠEIK ŽELI UNITED NA SAMOM VRHU: Spremna vrtoglava cifra za transfere kojom će Ten Hag promijeniti cijelu ekipu!

ENGLESKA

ŠEIK ŽELI UNITED NA SAMOM VRHU: Spremna vrtoglava cifra za transfere kojom će Ten Hag promijeniti cijelu ekipu!

26. 03. 2023 - 16:30
0
Shares

Iako je prodaja Manchester Uniteda kompleksnija od onog kako se predstavlja, postoji uvjerenje kako su katarski investitori ipak najbliži realizaciji velikog posla.

Šeik Jassim je od početka nadmetanja sa konkurentima jasno dokazao da nema namjeru prepustiti vodeću poziciju daleko manje bogatijim biznismenima.

Iz Katara također dolaze vijesti kako vlada optimizam po pitanju najveće kupovine jednog sportskog koletiva u historiji, a inengleski mediji već polako govore o planovima novih vlasnika.

Jassim ne krije da želi osigurati Eriku ten Hagu još ovog ljeta sredstva kojima će totalno transformisati momčad, a u pitanju je zaista zavidna cifra.

Ako je vjerovati prvim izvještajima, Nizozemac će za ljetni transfer rok raspolagati budžetom od 500 miliona funti.

Naravno, velikan sa Old Trafforda će morati i prodati veliki broj nogometaša kako bi se ispoštovalo poslovanje FFP-a, ali će se u isto vrijeme raditi na nekoliko spektakularnih angažmana.

Osim napadačke pozicije, Ten Hag želi novog golmana, centralnog veznjaka i desnog beka. Pored toga, nije isključen dolazak dodatne konkurencije na krilinim pozicijama. Novac će mu biti dostupan, sada je sve na njegovim procjenama.

Učitaj još novosti