26. 03. 2023 - 10:18
KAKVA ČISTKA! Klopp ovog ljeta već isplanirao veliko...
907
Shares
KAKVA ČISTKA! Klopp ovog ljeta već isplanirao veliko restrukturiranje ekipe, Liverpool napušta čak 15 igrača

PREMIERSHIP

KAKVA ČISTKA! Klopp ovog ljeta već isplanirao veliko restrukturiranje ekipe, Liverpool napušta čak 15 igrača

26. 03. 2023 - 10:18
0
Shares

Izvori bliski ovom engleskom velikanu javljaju da ekipa Liverpoola ovog ljeta planira veliko restrukturiranje tima i čak 15 nogometaša će biti slobodno da napusti Anfield.

Zajedno sa trenerom Jurgenom Kloppom koji će izvjesno i naredne sezone biti menadžer ove momčadi, rukovodstvo kluba sastavilo je veliki “spisak otpisanih”.

Roberto Firmino je još ranije potvrdio da odlazi iz redova ‘Redsa’, ali je on tek jedan u nizu igrača koji će biti primorani da pronađu novu sredinu. Liverpool također ne planira obnoviti Arthurovu posudbu pa će on nazad u Juventus, a Nathaniel Phillips će isto biti prodan.

Joe Gomez i Curtis Jones također pakuju kofere, dok se Kelleher, Fabinho, Matip i Tsimikas nalaze među igračima koji su “dostupni za prodaju”, tako da bi vrlo lako mogli otići ako to žele.

Pored toga, Liverpool se navodno ne želi odvajati od dvije zvijezde, ali će i oni biti poslani u drugu ekipu na jednosezonsku posudbu. Radi se o Fabiju Carvalhu i Calvinu Ramseyu.

Izvjesno je da rezervni golman Adrian, potom Naby Keita, Oxlade-Chamberlain i Milner neće biti članovi Kloppovog tima naredne sezone, a njima ovog ljeta ističu ugovori koji neće biti produženi.

Učitaj još novosti