24. 03. 2023 - 22:10
Tragičar iz Katara večerašnjim je potezom utišao sve kritičare...
907
Shares
Tragičar iz Katara večerašnjim je potezom utišao sve kritičare - Nizozemci nisu znali šta se dešava!

Tragičar iz Katara večerašnjim je potezom utišao sve kritičare - Nizozemci nisu znali šta se dešava!

24. 03. 2023 - 22:10
0
Shares

Francuska razbija Nizozemsku na Saint-Denisu u Parizu. Nakon 20 minuta igre već je 3:0, a golove su postigli Antoine Griezmann, Dayot Upamecano i Kylian Mbappe. Treći gol je bio zaista sjajan.

Francuska razbije Nizozemsku. Trikolori već vode s 3:0 i pitanje pobjednika su riješili već za 21 minuti.

Nizozemci su 'otvoreni' već u drugoj minuti. Mbappe je proigrao Antoinea Griezmanna koji pogađa za 1:0.

Šest minuta kasnije pogodio je Dayot Upamecano za 2:0, a zatim je u 21. minuti prvi gol kao kapiten reprezentacije postigao Kylian Mbappe.

Za treći gol zaslužan je i Randal Kolo Muani koji je napravio zaista fenomenalan potez kojim je izbacio odbranu Nizozemske.

Tchouameni je poslao loptu prema Kolo Muaniju. Ovaj je odlučio propustiti loptu umjesto da je primi. Samo je povukao nogu i to je prevarilo Nizozemce.

Odbrana protivnika loše je reagovala. Kolo Muani ih je izbacio, lopta je došla do Kyliana Mbappea koji ovakve stvari ne promašuje.

Kolo Muani bio je tragičar na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Promašio je zicer u 123. minuti i titulu prvaka svijeta, ali pokazuje da je ipak sjajan igrač.

Nizozemci su u potpunom nokautu i teško da će se od njega oporaviti. Niko nije očekivao da će biti potpuno razbijeni za samo 20 minuta igre.

Ronald Koeman je u teškoj situaciji nakon prve utakmice. Imao je i problema sa sastavljanjem tima i vidjet ćemo kako će večerašnji meč završiti.

Učitaj još novosti