24. 03. 2023 - 18:00
Šefovi su trpili sve Nagelsmannove bubice, a potom su vidjeli...
907
Shares
Šefovi su trpili sve Nagelsmannove bubice, a potom su vidjeli fotografije i više nije bilo dileme!

Šefovi su trpili sve Nagelsmannove bubice, a potom su vidjeli fotografije i više nije bilo dileme!

24. 03. 2023 - 18:00
0
Shares

Julian Nagelsmann (35) više nije trener minhenskog Bayerna. Rukovodstvo bavarskog velikana odlučilo je otpustiti 35-godišnjeg stručnjaka i na njegovo mjesto dovesti Thomasa Tuchela. Njemački mediji otkrivaju razloge zbog kojih je Nagelsmann dobio otkaz, a kap koja je prelila čašu je njegov odlazak na skijanje dok su svi drugi ostali u klubu.

Julian Nagelsmann nakon nepune dvije sezone napušta minhenski Bayern. 35-godišnji trener dobio je otkaz dva mjeseca prije kraja ove sezone u kojoj je klub još uvijek u borbi za tri trofeja. Ekipu iz Minhena preuzima poznato lice Thomas Tuchel koji je i ranije bio velika želja bavarskog velikana.

Nekoliko je razloga što je rukovodstvo Bayerna odlučilo uručiti otkaz Nagelsmannu. Njemački mediji su ih otkrili i jasno je kako unutar tima određene stvari nisu funkcionisale.

Nisu čelnici Bayerna zadovoljni igrama kluba u Bundesligi. Smatraju da je bilo previše nekonstantnosti u igri i procjena je da je osvajanje titule prvaka dovedeno u opasnost jer je Borussia Dortmund uspjela doći na vrh.

Julian je ostao i bez podrške tima. Svlačionica se okrenula protiv njega, nije imao povjerenje glavnih igrača kao ranije i taktičke odluke koje je donosio bile su upitne.

Kap koja je prelila čašu bio je njegov odlazak na skijanje tokom pauze. On je s djevojkom otišao u Austriju dok je ostatak ekipe koji nije u obavezama s reprezentacijom, morao trenirati. Sve su to vodili njegovi pomoćnici.

To je shvaćen kao izuzetno loš znak. Zbog toga je rukovodstvo kluba prelomilo s odlukom o otkazu 35-godišnjem treneru koji odlazi iz kluba.

Njemački mediji navode i kako je prvobitan plan bavarskog velikana bio da rezultate Nagelsmannovog rada sumira na kraju sezone i da potom donese odluku, koja bi vjerovatno bila ista.

Ipak, nisu željeli čekati do kraja sezone jer je njihova velika želja bio angažman Thomasa Tuchela. Smatrali su kako sjajni stručnjak neće biti dostupan i na kraju su donijeli veliku odluku da smijene Nagelsmanna.

S Nagelsmannom iz kluba odlaze i asistenti Dino Toppmoller i Xaver Zembrod, video analitičar Benjamin Gluck, a tu će ostati samo novi trener golmana Michael Rechner, kojeg je Nagelsmann angažovao tokom januara.

Bayern će sada već svom bivšem treneru redovno isplaćivati novac sve dok ne nađe novi posao i za raskid saradnje će potom dobiti sve što mu je napisano u ugovoru kojeg je imao do 2026. godine.

 

Učitaj još novosti