24. 03. 2023 - 16:44
"Jadni" Boris Becker grca u dugovima, ali ova djevojka itekako...
907
Shares

"Jadni" Boris Becker grca u dugovima, ali ova djevojka itekako zna da je i tada dobro biti s njim!

24. 03. 2023 - 16:44
0
Shares

Teniska legenda Boris Becker od izlaska iz zatvora punim plućima uživa na slobodi. Unatoč velikim dugovima, zvijezda troši novac na sve strane.

Boris Becker (55) svojim je vjerovnicima još uvijek dužan milione. Teniska zvijezda napustila je nedavno zatvor i sada uživa u slobodi trošeći velike količine novca, ne mareći za dugovanja koja ima.

Kako prenosi njemački Bild, Becker i njegova djevojka Lilian de Carvalho Monteiro (33) i dalje vole jesti u skupim restoranima. Kažu da su stalni gosti u štutgartskom restoranu "Nannina".

Ovdje nekoliko puta sedmično uživaju u italijanskoj večeri. Iz predostrožnosti, vlasnik čak svaku večer rezerviše stol za Borisa Beckera. Jer, prema pisanju "Bilda", trenutno živi u blizini.

Restoran nije jeftin. Samo predjelo bi trebalo koštati između 21 i 26 eura. Račun se brzo nabere do 300 eura. Rečeno je da je nedavno naručio predjelo, glavno jelo i desert, kao i bocu bijelog vina s de Carvalhom Monteirom. Prema pisanju "Bilda", de Carvalho Monteiro platio je račun prilikom posljednjeg posjeta. Nosila je i svjetlucavi Rolex sat, javljaju gosti.

To se možda nimalo neće svidjeti njegovim vjerovnicima. Početkom mjeseca razbjesnio ih je reklamom za jednu kompaniju. U reklami se vozio do svoje vile u otmjenom starinskom automobilu. Tamo masovno baca novčanice kroz prozor. Bivši pobjednik Wimbledona potom kaže: "Ne bacajte novac kroz prozor."

"Sramotno oglašavanje! Kad bi Becker barem honorar iskoristio za otplatu dugova, ova sramotna akcija imala bi barem dobru svrhu. Ali dosad je Becker svaki peni koji zaradi stavio u vlastiti džep", navodna je izjava jedne od osoba kojoj Becker nije vratio novac.

Nakon sedam i pol mjeseci provedenih u britanskom zatvoru Huntercombe u južnoj Engleskoj zbog bankrota, teniska legenda puštena je krajem 2022. godine.

Trostruki osvajač Wimbledona u vezi je sa Lilian de Carvalho Monteiro, koja je rođena na afričkom otoku Sao Tome i Principe, gdje je njen otac bio ministar odbrane te se 2014. kandidovao za predsjednika.

S obzirom na posao njenog oca, možda ne čudi što je Lilian izgradila karijeru analitičarke političkih rizika u Londonu. Ima tri diplome, uključujući magistar iz afričkih studija na Londonskoj školi za afričke i orijentalne studije.

Visoko obrazovana Lilian navodno govori pet jezika, uključujući njemački, engleski i njen materinji portugalski.Bila je u svojim 40-ima kada je prvi put upoznala Borisa Beckera, koji se dotad dva puta ženio.

Boris Becker zaradio je 38 miliona funti od teniskih nagrada i sponzorskih ugovora, ali je morao dobar dio zarade da plati bivšim ženana Barbari i ruskoj manekenki Angeli Emrkovoj, majci njegovog trećeg djeteta.

Svaki mjesec je također plaćao 22.000 funti stanarine za kuću u Wimbledonu. Živio je raskošnim životom, obilazio svijet, ali kasnije je 2017. godine brankrotirao, zbog čega se našao i u zatvoru.

No, opet je slobodan i unatoč svemu što je prošao i dugovima koji ga prate, nastavlja da živi punim plućima i troši ogroman novac svakodnevno samo na hranu.

Učitaj još novosti