23. 03. 2023 - 08:56
Prekaljeni borac radi na vratima noćnog kluba i jednim potezom...
907
Shares
Prekaljeni borac radi na vratima noćnog kluba i jednim potezom je spasio brojne živote

Prekaljeni borac radi na vratima noćnog kluba i jednim potezom je spasio brojne živote

23. 03. 2023 - 08:56
0
Shares

Manuel Anthony Resto (58) spriječio je pucnjavu u jednom noćnom klubu na Floridi i postao je junak nakon što je zaustavio naoružanog čovjeka da s pištoljem uđe unutra. Iskoristio je svoje iskustvo koje je gradio u borilačkoj karijeri i vjerovatno je spasio brojne živote.

Nevjerovatne scene dešavale su se prije nekoliko dana u jednom noćnom klubu u gradu Tampa na Floridi, a junak je nekadašnji hrvač i MMA borac Manuel Anthony Resto.

Ovaj 58-godišnjak možda jeste mnogo sporiji nego što je bio u mladosti, ali je uspio spriječiti čovjeka na ulasku u noćni klub, gdje je planirao upotrijebiti pištolj.

Resto, koji radi kao osiguranje u noćnom klubu, vidio je čovjeka s maskom kako pokušava ući u noćni klub. Ekspresno je reagovao, oteo mu je pištolj i zatim je došlo do sukoba.


Pokušao je napadač uzvratiti i napao je Resta. Nije uspio da ga udari i završio je na podu, nakon čega su reagovala još dvojica momaka i napadač je zadržan do dolaska policije.

Ispostavilo se da je napadač 44-godišnji Michael Rudman. Imao je namjeru da puca u poznatom noćnom klubu, ali srećom Resto je bez straha reagovao i spasio je brojne živote.

Dobra stvar što je Manuel bio tu. On je upravo završavao smjenu kada se napad dogodio i više je nego zaslužio platu koju dobija radeći na vratima noćnog kluba.

Američki mediji prenose da je 'Manny' poznato lice iz svijeta hrvanja i MMA sporta u ovom gradu i to mu je definitivno pomoglo u ovoj situaciji.

Dosta je profesionalnih boraca koji su prije ostvarivanja velikih karijera radili kao osiguranje u noćnim klubovima i većina ih se ponosi tim danima svog života.

Takvih primjera je u borilačkom svijetu dosta. Tokom dana bi trenirali žestoko, uvečer bi radili kako bi imali novca da prežive i imali su ogromnu glad za uspjehom.

Borilački sportovi su itekako korisni u ovakvim situacijama. Naravno, nikad se ne preporučuje sukob s naoružanim osobama, ali Manny je u ovom slučaju spasio brojne živote rizikujući svoj.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti