22. 03. 2023 - 15:59
Xhaka o utakmici sa Srbijom u Kataru: Odlučio sam se maknuti...
907
Shares
Xhaka o utakmici sa Srbijom u Kataru: Odlučio sam se maknuti dogodi li se nešto loše!

Xhaka o utakmici sa Srbijom u Kataru: Odlučio sam se maknuti dogodi li se nešto loše!

22. 03. 2023 - 15:59
0
Shares

Nogometaš Arsenala i reprezentativac Švicarske Granit Xhaka dio je dokumentarca o švicarskoj reprezentaciji pod naslovom Igra pritiska. U četvrtoj epizodi spomenutog serijala pojavljuje se Xhaka koji je dao nekoliko zanimljivih izjava.

Xhaka, čija se obitelj početkom 90-ih preselila s Kosova u Švicarsku, igra za tu reprezentaciju od 2011., ali kaže kako mu je Kosovo u srcu.

''Ponosan sam što igram za Švicarsku, ali moje podrijetlo i krv su Kosovo. Ne razumijem zašto o meni pišu samo negativne stvari'', rekao je igrač Arsenala.

Neizbježna tema bio je susret sa Srbijom u Kataru. Podsjetimo, Srbija je u posljednjoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru poražena s 3:2 od Švicarske, a cijeli susret obilježen je velikim tenzijama među nogometašima.

Te tenzije su posljedica činjenice da su brojni nogometaši porijeklom iz Albanije ili Kosova, država koje povijesno nemaju dobar odnos sa Srbijom, a to se godinama prelijeva i na nogometne travnjake.

Burno je bilo i u Rusiji i u Kataru
Burno je bilo i na SP-u u Rusiji 2018., kad su Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka pobjedu nad Srbijom slavili pokazivanjem simbola dvoglavog orla svojim rukama. Taj je potez izazvao kaos na tom susretu, a i u Kataru je bilo vatreno. 

Xhaka je ušao u prepirku s klupom Srbije nakon jednog Mitrovićevog pada u kaznenom prostoru Švicarske. Klupa Srbije je smatrala da je sudac trebao pokazati na bijelu točku, a igrač Arsenala je ušao u prepirku sa Srbima. Nakon nekoliko uvreda s jedne i s druge strane, Xhaka se uhvatio za međunožje i tom gestom potpuno razbjesnio Srbe.

Nekoliko ljudi s klupe Srbije je tada ušlo u teren, ali su izbornik Srbije Piksi Stojković i suci zajedničkim snagama ipak spriječili incident. Xhaka se u filmu prisjetio kako se osjećao prije te utakmice.

"Zadao sam si cilj da ostanem pozitivan na terenu. A onda, ako se ipak dogodi nešto loše, rekao sam si da ću otići i izbjeći problem'', rekao je Xhaka.

Učitaj još novosti