22. 03. 2023 - 08:34
Dibu Martinez šokirao velike klubove odlukom pa poručio: "Moja...
907
Shares
Dibu Martinez šokirao velike klubove odlukom pa poručio:

Dibu Martinez šokirao velike klubove odlukom pa poručio: "Moja karijera je eksplodirala"

22. 03. 2023 - 08:34
0
Shares

Argentina je koncem 2022. godine postala prvak svijeta, a jedan od junaka Gaučosa bio je golman Emiliano Martinez koji je objavio vrlo čudnu i neočekivanu odluku.

Nakon 36 godina čekanja, Argentina je u Kataru stigla do naslova prvaka svijeta po treći put u svojoj historiji.

Do tog postignuća vodio ih je Lionel Messi, a najviše zasluga odmah nakon njega ima golman Emiliano Martinez koji je imao fantastičan turnir.

Vrlo očekivano, izabran je za najboljeg golmana Mundijala u Kataru, te je za sebe vezao interes velikih klubova i očekivalo se da će napraviti transfer karijere.

Popularni Dibu Martinez trenutno je član Aston Ville i skoro da može birati u koji klub će otići, no iznenadio je izjavom da želi ostati u Birminghamu.

"Moja karijera je eksplodirala otkako sam došao u ovaj klub. Uvijek sam govorio da sam zahvalan ovom timu i da volim što sam ovdje.

Moja porodica je sretna u ovom timu, moj sin je opsednut fudbalom i igra za klupsku akademiju za igrače do šest godina. 

Volimo biti ovdje i nadamo se da ćemo biti tu još mnogo godina", rekao je Martinez, prenose britanski mediji.

Na taj način je Martinez nekako i stavio tačku na špekulacije oko toga gdje će otići na ljeto, odnosno neće nigdje, ukoliko bude od riječi.

Podsjetimo, on je član Aston Ville od ljeta 2020. godine kada je stigao iz Arsenala, a branio je još za Reading, Getafe, Wolves, Rotheram, Sheffield Wednesday, Oxford United i Independiente. 

Ugovor s Aston Villom ističe mu tek na ljeto 2027. godine, tako da prepreka oko njegovog ostanka u ovom klubu ne bi trebalo biti. 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti