22. 03. 2023 - 07:41
NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU Islanđani se spremaju za meč...
907
Shares
NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU Islanđani se spremaju za meč protiv Zmajeva u Zenici

NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU Islanđani se spremaju za meč protiv Zmajeva u Zenici

22. 03. 2023 - 07:41
0
Shares

Nogometna reprezentacija Islanda analizirajući utakmicu naših Zmajeva protiv Crne Gore u Zenici priprema se za duel koji će se u četvrtak igrati na stadionu Bilino Polje.

Bit će ovo prvi međusobni duel BiH i Islanda, a kako se ranije nismo sastajali, sigurno je da smo jedni drugima nepoznanice i da će obje ekipe uraditi detaljne analize, kako u vezi taktičkih stvari, tako i onih psiholoških.

Na Twitter profilu reprezentacije Islanda objavljena je fotografija na kojoj se vide nogometaši kako prate utakmicu Bosne i Hercegovine protiv Crne Gore, u kojoj su naši Zmajevi slavili rezultatom 1:0 i tako osigurali prvo mjesto u grupi Lige nacija.

"Pripreme u punom jeku za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u četvrtak", objavili su na zvaničnoj stranici.

To je ujedno bila i posljednja utakmica u Zenici koju su naši nogometaši odigrali pa su se Islanđani mogli uvjeriti i u to da ih očekuje paklena atmosfera na stadionu Bilino Polje i sigurno je da će tako biti i ovaj put. Nakon utakmice protiv Islanda, naša reprezentacija u nedjelju igra protiv Slovačke u gostima.

Razlika je, sigurno, u tome što je protiv Crne Gore selektor bio Ivaylo Petev, dok će sad naš tim s klupe voditi Faruk Hadžibegić.

Glavni sudija meča u Zenici će biti litvanski arbitar Donatas Rumsas, a pomagat će mu Aleksandr Radius i Dovydas Sužiedėlis, dok je četvrti sudija Robertas Valikonis - svi iz Litvanije.

Učitaj još novosti