21. 03. 2023 - 20:32
Ogroman udarac za Slovake pred BiH: Ostali bez igrača koji...
907
Shares
Ogroman udarac za Slovake pred BiH: Ostali bez igrača koji vrijedi skoro kao svi Zmajevi zajedno

Ogroman udarac za Slovake pred BiH: Ostali bez igrača koji vrijedi skoro kao svi Zmajevi zajedno

21. 03. 2023 - 20:32
0
Shares

Najveća zvijezda slovačkog nogometa Milan Škriniar vratit će se u Milano i neće biti dostupan za reprezentaciju u duelu protiv Bosne i Hercegovine, potvrdio je zvanično doktor ove selekcije.

Interov stoper Milan Škriniar (28) otputovao je na okupljanje reprezentacije za start kvalifikacija, ali s neugodnom povredom leđa. Slovaci su se nadali da bi najskuplji igrač tima mogao biti dostupan za kvalifikacije, ali to nije slučaj.

Kako prenosi najugledniji list Gazzetta dello Sport, igrač, koji je propustio sve četiri posljednje Interove utakmice u Seriji A, ubrzo će se vratiti s reprezentativnog okupljanja u Milano kako bi prošao kroz proces rehabilitacije. To znači da neće biti spreman za duel protiv BiH koji je zakazan za nedjelju.

U međuvremenu, potvrđena je vijest i iz nogometne reprezentacije Slovačke. To je otkrio doktor reprezentacije.

"Napravili smo magnetnu rezonancu koja je otkrila oštećenje intervertebralnog diska. Bio je podvrgnut terapiji, ali mu se stanje pogoršavalo. Sada osjeća bolove, čak i u mirovanju. Nije u takvom stanju da nam može pomoći u narednim kvalifikacijskim utakmicama", ozvaničili su iz Nogometnog saveza Slovačke.

Poznat je i datum kada bi se trebao vratiti na teren. U pitanju je 11. april i utakmica četvrtfinala Lige prvaka u kojoj njegov Inter igra protiv Benfice.

Škriniar nije igrao u četiri vezane utakmice u Seriji A, ali je ušao u igru protiv Porta u Ligi prvaka i to je napravilo veliki problem. Prema navodima Gazzette, taj ulazak bio je koban i utjecao je na njegovu nespremnost.

Ne treba ni naglašavati koliki je to udarac za Slovačku. U pitanju je nogometaš koji prema procijenjenoj tržišnoj vrijednosti košta 60 miliona eura, dok je vrijednost svih nogometaša koji su pozvani u reprezentaciju BiH ukupno 78 miliona eura.

Naravno, u pitanju je ubjedljivo najskuplji Slovak. Slijede ga Stanislav Lobotka (38 miliona eura) te David Hancko (20 miliona eura). Svi ostali Slovaci vrijede daleko ispod 10 miliona eura.

Učitaj još novosti