21. 03. 2023 - 16:20
Nizozemski nogometaš se sramno branio nakon što je vozeći 200...
907
Shares
Nizozemski nogometaš se sramno branio nakon što je vozeći 200 km/h ubio dječaka

Nizozemski nogometaš se sramno branio nakon što je vozeći 200 km/h ubio dječaka

21. 03. 2023 - 16:20
0
Shares

Nizozemski nogometaš Rai Vloet je prije gotovo dvije godine izazvao strašnu saobraćajnu nesreću u kojoj je nažalost stradao četverogodišnji dječak, a 27-godišnji napadač se sada našao i na sudu zbog ovog slučaja.

Vloet je u trenutku nesreće bio u alkoholiziranom stanju i vozio je 200 kilometara na sat kada je naletio na automobil u kojem se nalazila četveročlana porodica.

Dječak koji je sjedio na zadnjem sjedištu je preminuo u bolnici nakon teških povreda pa državno tužilaštvo traži tri i po godine zatvora za nogometaša.

Također, traži se i četverogodišnja zabrana upravljanja motornim vozilima, što će teško zadovoljiti dječakove roditelje nakon užasnog svjedočenja nogometaša.

Vloet je imao dvostruko više alkohola u krvi nego što je granica, a policiji isprva nije želio priznati da je upravljao vozilom.

"Bio sam na zabavi u Amsterdamu dok je bila pandemija, tako da se ranije završilo. Trebalo je da provedem noć u Amsterdamu, ali smo odlučili da odemo u Rotterdam. Sjeo sam i vozio bez razmišljanja, a dok sam namještao tempomat - noga mi je bila na papučici i tako se dogodila nesreća", ispričao je na suđenju što prenosi nizozemski AD.
Ovakvo sramno svjedočenje kojim je pokušao na sve načine opravdati divlju vožnju u alkoholiziranom stanju iznerviralo je i majku preminulog dječaka koja se također nalazila u sudnici.

"Kako mi dalje da nastavimo živjeti? Sve si nam oduzeo", govorila je bijesna majka preminulog dječaka.

Nekadašnji igrač PSV-a je nakon svega suspendovan u Heraclesu, potom je potpisao za kazahstansku Astanu, dok je sada igrač ruskog Urala.


Klix.ba

Učitaj još novosti