20. 03. 2023 - 18:21
DOSAD NAJTEŽE OPTUŽBE, ŠPANIJA NA NOGAMA: "Barca se ruga...
907
Shares
DOSAD NAJTEŽE OPTUŽBE, ŠPANIJA NA NOGAMA:

MARCA

DOSAD NAJTEŽE OPTUŽBE, ŠPANIJA NA NOGAMA: "Barca se ruga Realu, a platila je milijune sucima i ovako uzima naslov"

20. 03. 2023 - 18:21
0
Shares

Barcelona je domaćom pobjedom nad Realom (2:1) 12 kola prije kraja na vrhu La Lige otišla na 12 bodova ispred najvećeg rivala i aktualnog prvaka te mu tako praktički uzela naslov. Najčitaniji španski list, neskriveno naklonjen Realu, nije mogao izdržati da pri tome žestoko ne osudi navijače, predsjednika i zvijezdu Barce.

Par je povoda za to. Prvi skandiranje Camp Noua "Asi, asi, asi gana el Madrid" ili "Ovako, ovako, ovako pobjeđuje Madrid (Real)". Kada to viču navijači Reala, onda je to likovanje i rade to kada njihov klub igra sjajno. Međutim, navijači Realovih suparnika to skandiraju sarkastično kada suci donose odluke u korist Reala, a na štetu ostalih.

Navijači Barcelone su na El Clasicu skandirali ovako jer sudac de Burgos nije sudio faul Nacha na Raphinhi. Marca je ovako komentirala: "To je takva sprdačina, da Camp Nou ovo viče nakon jednog navodnog faula za kojeg je zakinuta njegova momčad. Da, dobro ste pročitali, zbog jednog faula i usred slučaja Negreira. To se doista trebalo čuti da bi se vjerovalo.

Kao što ste morali vidjeti da biste vjerovali zbog čega su suci poništili Realov pobjednički gol i tako već u martu odlučili ko je prvak. Asensio je zabio pred kraj utakmice za 2:1, ali su onda VAR i sudac na terenu poništili gol jer je strijelac bio u ofsajdu jedan milimetar i to ramenom."

"Smiješno je ne samo to, nego što se Realu i njegovoj navodnoj protežiranosti kod sudaca rugaju navijači kluba koji je tijekom 17 godina potpredsjedniku sudijske organizacije uplatio ukupno 8.4 miliona eura kako bi mu delegirao podobne suce.

Na Camp Nouu, od predsjednika Laporte naniže žive u posebnom svemiru. U onom u kojem primjerice tribine urlaju da žele Viniciusu smrt ili u kojem Gavi, spektakularan, ali i jako prljav igrač, nekažnjeno bez lopte udara Ceballosa. Zanimljivo, za razliku od slučaja kada je trebalo poništiti Realov gol, VAR se ovom prilikom nije uključio."

Podsjećamo, Tužiteljstvo u Barceloni je prije dva tjedna podiglo optužnicu zbog korupcije protiv Barcelone te njenih bivših predsjednika Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella. Tereti ih se da su od 2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španske sudijske komisije, i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 miliona eura.

Negreira im je zauzvrat delegirao suce koji odgovaraju Barceloni te jamčio da će oni suditi za nju. Zanimljivo, iako je u razdoblju za kojem se Barcelonu tereti da je plaćala suce njen predsjednik u prvom mandatu (2003.-2010.) bio i onaj aktualni, Joan Laporta, on nije osumnjičen za taj kriminal. Usprkos tome, Javier Tebas, šef La Lige, izjavio je da Laporta mora dati ostavku. Jedini je uvjet pod kojim može ostati predsjednik Barcelone, dodao je Tebas, da kaže sve što zna o podmićivanju sudaca u navedenom vremenu.

Učitaj još novosti