20. 03. 2023 - 14:51
Sarajevo treći put savladalo Posušje i vratilo nadu za plasman...
907
Shares
Sarajevo treći put savladalo Posušje i vratilo nadu za plasman u Evropu

Sarajevo treći put savladalo Posušje i vratilo nadu za plasman u Evropu

20. 03. 2023 - 14:51
0
Shares


Nogometaši Sarajeva su pobijedili Posušje u posljednjoj utakmici 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.

Prvu šansu na utakmici koja je odigrana u Doboju kod Kaknja imali su gosti iz Posušja u 2. minuti, ali je udarac Jovića bio loš i otišao je daleko pored gola.

Već u narednom napadu zaprijetilo je Sarajevo kada je Guliashvili šutirao s distance, golman Posušja je odbranio, a nekoliko sekundi kasnije Gruzijac je još jednom probao, ali je njegov udarac izblokiran.

U 5. minuti zaprijetio je i Balta nakon prvog kornera za Sarajevo, ali je šutirao preko gola.

Potom je Vrančić propustio dvije velike prilike u 19. i 20. minuti. Najprije je šutirao glavom pored gola, a potom se našao oči u oči s golmanom Posušja Kukića, no oklijevao je jer se namještao na lijevu nogu i njegov udarac je izblokiran.

U 24. minuti ponovo je pokušao Balta, ali je njegov udarac otišao pored gola. dvije minute kasnije Posušje je došlo do prvog udarca u okvir gola kada je Boban šutirao, ali je Dizdarević bio siguran.

Mreža Posušja se zatresla u 38. minuti kada je Vrančić sjajno pronašao Kyeremeha koji glavom pogađa, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.


Prva uzbuđenja u drugom poluvremenu smo vidjeli u 53. i 54. minuti, a oba puta je iz slobodnjaka šutirao Čataković.

Najprije je iz prvog slobodnog udarca napadač Sarajeva pogodio stativu, a potom je njegov udarac odbranio Kukić. U nastavku akcije golman gostiju je reagovao ispred Šerbečića u posljednji trenutak i izbacio loptu u korner.

Sarajevo je imalo zicer u 58. minuti kada je Guliashvili izašao sam pred Kukića, no gostujući čuvar mreže mu je odbranio udarac.

Već u narednom napadu dosuđen je penal za Bordo tim. Najprije je Kyeremeh ubacio loptu, Čatakovićev šut glavom Kukić sjajno brani, a u nastavku akcije Bešlić je srušio Guliashvilija, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Čataković je silovito šutirao po sredini gola pod prečku i od 60. minute doveo Sarajevo u vodstvo.

Sarajevo je potvrdilo pobjedu samo pet minuta kasnije kada je Vrančić je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Martinović glavom pogodio za 2:0.

Do kraja susreta vidjeli smo nekoliko poluprilika Posušja, no Bordo tim je rutinski priveo utakmicu kraju, a do 3:0 je stigao u 83. minuti. Rezervisti Avramovski i Ziljkić su učestvovali u akciji, a krilni napadač Sarajeva je preciznim udarcem sa 20 metara matirao Kukića i ovjerio trijumf svoje ekipe.

Sve što je Posušje uspjelo uraditi do kraja je postići počasni pogodak u 90+1. minuti kada je Marković šutirao silovito s ivice kaznenog prostora i pogodio suprotne rašlje Dizdarevićevog gola za konačnih 3:1.

Sarajevo je moglo slaviti i uvjerljivije, no u posljednjoj minuti sudijske nadoknade Ziljkić je pokušao lobovati Kukića, ali je pogodio samo prečku.

Sarajevo je ovom pobjedom stiglo do devete pobjede u prvenstvu i ostalo je u utrci za izlazak u evropska takmičenja. Zanimljivo, od tih devet pobjeda, tri su stigle upravo protiv Posušja nakon što je Bordo tim u oba prethodna duela ove sezone slavio s 1:0.

Bordo tim sada za trećeplasiranim Širokim Brijegom zaostaje osam, a četvrtoplasiranim Željezničarom sedam bodova.

Podsjetimo, i četvrto mjesto će voditi u Evropu ukoliko jedna od prve tri ekipe na tabeli osvoji Kup BiH. U igri za trofej u najmasovnijem klupskom takmičenju su ostali Zrinjski, Željezničar, Velež i Tuzla City.

Sarajevo - Posušje 3:1 (Čataković 60' penal, Martinović 65', Ziljkić 83' - Marković 90+1')cuveni-mma-borac-27-podletio-motociklom-pod-automobil-69-godisnjakinje

Učitaj još novosti