20. 03. 2023 - 11:20
Hasan Salihamidžić izgubio živce nakon poraza i žestoko napao...
907
Shares
Hasan Salihamidžić izgubio živce nakon poraza i žestoko napao igrače Bayerna

Hasan Salihamidžić izgubio živce nakon poraza i žestoko napao igrače Bayerna

20. 03. 2023 - 11:20
0
Shares

Ekipa Bayerna upisala je neočekivan poraz na gostovanju kod Bayer Leverkusena, te je tako lidersku poziciju predala Borussiji Dortmund.

Utakmica u kojoj se očekivala nova pobjeda Bayerna otišla je u korist domaćina i to nakon velikog preokreta tima kojeg sa klupe vodi Xabi Alonso.

Krenulo je sjajno za Bayer koji je u 22. minuti došao do prednosti od 1:0. Goretzka je asistirao, a gol za vodstvo gostiju postigao je Kimmich.

Drugo poluvrijeme donijelo je ono čemu se malo ko mogao nadati, a to je naravno potpuni preokret i pobjeda Bayer Leverkusena.

Gol za izjednačenje postignut je u 55. minuti. Dosuđen je penal za ekipu Bayer Leverkusena, a sgiuran sa bijele tačke bio je Palacios.

U 73. minuti isti scenario. Dosuđen je drugi jedanaesterac za domaću ekipu, a ponovo je šutirao Palacios, te je i drugi put bio siguran.

Tako je Bayer Leverkusen nakon dva dosuđena penala napravio totalni preokret i ostvario pobjedu protiv Bayerna.

Veoma ljut nakon utakmice i poraza Bayerna bio je Hasan Salihamidžić.

"Ovo rijetko viđam. Promašili smo sve što smo napravili i pustili smo da nam preokret napravi ekipa koja je igrala i pobijedila u četvrtak. Bili smo inferiorni u svim aspektima", rekao je Salihamidžić, te je dodao:

"Ovo nije bio Bayern. Bilo je tako malo duela, volje. Ovaj tim je tako dobar kada imaju pravi mentalitet od samog početka. Ali, isto tako su jako loši kada ne pokažu taj mentalitet. Najgore je kada misle da mogu uraditi sve sa svojim kvalitetom", završio je Hasan Salihamidžić.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti