20. 03. 2023 - 10:21
Indijac sa 43 godine postao rekorder tenisa: Zahvalio se...
907
Shares
Indijac sa 43 godine postao rekorder tenisa: Zahvalio se čudesnoj kafi s porodične plantaže

Indijac sa 43 godine postao rekorder tenisa: Zahvalio se čudesnoj kafi s porodične plantaže

20. 03. 2023 - 10:21
0
Shares

Teniser iz Indije Rohan Bopanna je postao najstariji teniser u historiji koji je osvojio naslov na ATP turniru serije Masters 1000, a on je u subotu slavio u finalu muških parova u Indian Wellsu i to je uradio u dobi od 43 godine.

Pobijedio je i naslov osvojio s Australcem Matthewom Ebdenom i to protiv najbolje rangiranog para - Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Britanca Neala Skupskog, a ukupno je na kraju bilo 6:3, 2:6, 10:8.

Za spomenutog dvojca to je drugi zajednički naslov u karijeri, a prvi u ovoj sezoni. Bopanna je s 43 godine postao najstariji osvajač Mastersa te je srušio raniji rekord Kanađanina Daniela Nestora, koji je osvojio Masters u Cincinnatiju 2015. i sa 42 godine postao najstariji prvak.

Teniser iz Indije je zasluge za osvajanje naslova pripisao posebnim indijskim mješavinama kafe koje konzumira na Touru. Njegova porodica posjeduje plantažu kafe u južnoj indijskoj državi Karnataka, a kako je sam rekao i naveo, kafa je tajna njegovog uspjeha.

"Indijska kafa koju stalno pijem kad putujem, to je tajna. Najveća stvar je osigurati da se dobro oporaviš nakon mečeva i to mi je stvarno pomoglo," rekao je Bopanna.

Dalje smatra kako mu se briga o tijelu, koju je vodio tokom karijere, na kraju isplatila.

"To je najvažniji dio, pogotovo kad stariš. Nekada vježbam samo 20 minuta, ali radije bih odmorio tijelo i bio spreman za mečeve", rekao je Bopanna.

Učitaj još novosti