20. 03. 2023 - 08:59
Sarajevo i Posušje danas zatvaraju 23. kolo Premijer lige BiH,...
907
Shares
Sarajevo i Posušje danas zatvaraju 23. kolo Premijer lige BiH, osiguran i direktran TV prijenos

Sarajevo i Posušje danas zatvaraju 23. kolo Premijer lige BiH, osiguran i direktran TV prijenos

20. 03. 2023 - 08:59
0
Shares

U posljednjem kolu 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo će u Doboju kod Kaknja dočekati Posušje i Bordo tim se nada da s pobjedom može da se uključi u borbu za plasman u Evropu.

Sarajevo je trenutno na šestoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH sa 29 osvojenih bodova, 11 manje od Širokog Brijega koji je treći i na mjestu koje vodi u UEFA-inu Konferencijsku ligu.

S druge strane, Posušje je na osmoj poziciji i oni trenutno imaju 24 osvojena boda, što znači da će sigurno voditi veliku bitku za opstanak i da su im danas bodovi također prijeko potrebni.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović se nada da će njegova ekipa slaviti i prekinuti niz od dvije utakmice bez pobjede.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica protiv Posušja, njihova ekipa dolazi sa tri utakmice bez pobjede, to jest dva poraza i jednom neriješenom utakmicom. Mi smo ove sedmice dobro radili, radili smo posebno na realizaciji. Imamo tu problema, to je pokazala posljednja utakmica. Nadam se dobroj utakmici i da se iskupimo za poraz protiv Veleža", rekao je Varešanović.

U prva dva duela u ovoj sezoni, Sarajevo je oba puta slavilo, a rezultat je dva puta glasio 1:0.

Glavni sudija meča je Dražen Marić iz Bijeljine, a pomagat će mu Bojan Makarić, također iz Bijeljine i Nebojša Žugić iz Banje Luke.

Današnji meč se igra s početkom u 13 sati uz direktan prijenos na MY TV.

Učitaj još novosti