19. 03. 2023 - 23:26
Juventus slavi Filipa Kostića, Džeko ne može biti zadovoljan
907
Shares
Juventus slavi Filipa Kostića, Džeko ne može biti zadovoljan

Juventus slavi Filipa Kostića, Džeko ne može biti zadovoljan

19. 03. 2023 - 23:26
0
Shares

 Derby d'Italia u 27. kolu Serie A odigrali su Inter i Juventus. U borbenoj utakmici sa nekoliko dobrih prilika pred oba gola na kraju je slavio Juventus rezultatom 1:0.

Prvu priliku bilježimo u 11. minuti. Kostić je pokušao lukavo, odbrana Intera otklanja opasnost.

U 19. minuti prva prilika za Nerazzure. Barella se našao u dobroj poziciji, šutirao, ali golman Sczesny brani njegov udarac, propala je dobra šansa za domaćine.

Četiri minute kasnije slavlje Stare dame. Filip Kostić je sada bio precizniji i Juventus je poveo sa 1:0. Asitenciju pišemo večeras odličnom Rabiotu.

Nakon gola Juventusa dosta borbe na terenu, bilo je oštrih prekršaja, a Juve je imao novi dobar napad preko Fagiolija u 35. minuti, ostalo je 0:1.

Do kraja prvog poluvremena velika prilika za Lukaku u 43. minuti, međutim Belgijanac je iz dobre pozicije loše zahvatio loptu.

U nastavku prva velika prilika za Inter. Igrala se 49. minuta, Brozović se izbori za jednu loptu, vema dobro šutirao, na semaforu ostaje 0:1.

U 57. minuti solo prodor Calhangolu, išao je u dobru šansu, odbrana Juventusa reaguje u posljednji čas.

Šansa za Juventus u 70. minuti, Rabiot je zaustavljen u obećavajućem prodoru.

U 79. minuti u igri u ekipi Intera ušao je naš Edin Džeko umjesto Romelua Lukakua.

Do kraja meča Inter je pokušavao da nešto uradi da dođe do pozitivnog rezultata, ali odbrana je bila na visini zadatka i na kraju veliki trijumf Stare dame rezultatom 1:0.

Seria A, 27. kolo:

Inter - Juvents 0:1 (/Kostić 23')

Učitaj još novosti