19. 03. 2023 - 16:26
MAJKA U ŠOKU Dočekala je da joj sin izgubi prvi put u životu,...
907
Shares
MAJKA U ŠOKU Dočekala je da joj sin izgubi prvi put u životu, uslijedila je šokantna scena

MAJKA U ŠOKU Dočekala je da joj sin izgubi prvi put u životu, uslijedila je šokantna scena

19. 03. 2023 - 16:26
0
Shares

Veliko iznenađenje viđeno je u američkom koledž sportu (NCAA Championship) i to na takmičenju u hrvanju u Tulsi gdje je jedan od najvećih talenata doživio nečekivan poraz.

U polufinalu kategorije do 59 kilograma Spencer Lee je doživio šokantan poraz od Matta Ramosa, a Leejeva majka je sve teško podnijela.

Lee se smatra jednim od najdominatnijih srednjoškolskih hrvača u historiji i išao je ka četvrtoj uzastopnoj tituli nacionalnog prvaka.

Niko nije očekivao da će Ramos okončari Leejev niz od 58 uzuastonpih pobjeda, a iznenađujući poraz je najteže pao majci do sada nepobjedivog hrvača.

Cathy Lee koja je svojevremeno osvojila srebro na Panameričkim igrama u judu, je uništila svoje naočare od nevjerice.

Amerikanka se prvo nasklonila na rame jedne od prijateljica, zatim je počela plakati, a od bijesa je skinula noačare te ih zgnječila rukama.

Poslije toga dijelove puknutih naočara je bacila na pod te je brinusla u plač, dok su je ostale navijačice njenog sina tješile.

Spencerovi roditelji su se upoznali u Francuskoj, oboje su se takmčili u judo, ali su sina dali upisati da trenira hrvanje gdje mu je do sada išlo odlično.

Nakon što je sezonu 2021/22 propustio zbog operacije Lee je u novu sezonu ušao kao prvorangirani hrvač u kategoriji do 59 kilograma na NCAA prvenstvu.

Na turniru u Tusli na putu do polufinala je pobijedio trojicu rivala, ali na putu ka finalu ovaj put ga je na iznenađenje mnogih zaustavio Ramos.

Zanimljivo da je Lee do svoje treće te ujedno i posljednje titule stigao sa istegnutim križnim ligamentima o čemu nikome nije govorio. Međutim, sada je naišao na dovoljno kvalitetnog i vještog rivala te je izgubio po prvi put u karijeri.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti