19. 03. 2023 - 15:49
Bijesni navijači u Italiji ganjali predsjednika po stadionu,...
907
Shares
Bijesni navijači u Italiji ganjali predsjednika po stadionu, on se sakrio na jedino sigurno mjesto

Bijesni navijači u Italiji ganjali predsjednika po stadionu, on se sakrio na jedino sigurno mjesto

19. 03. 2023 - 15:49
0
Shares

Nakon poraza Brescije od Genoe rezultatom 3:0, navijači ovog kluba tražili su predsjednika Massima Cellinu po stadionu kako bi se obračunali s njim i na taj način ga otjerali iz kluba.

Kako pišu mediji u Italiji, popularna Curva Nord nešto prije isteka spomenute utakmice napustila je stadion, a stotine bijesnih navijača okupilo se na trg iza tribine i pjevali su uvredljive pjesme za prvog čovjeka kluba.

Neki su, navodi se, otišli korak dalje pa su ga počeli tražiti po stadionu Mario Rigamonti, a zbog svega, Cellino se sakrio u svlačionicu i nije je napuštao sve dok se situacija nije smirila.

"Stvorena je klima terora. Nema potrebe da me napadate verbalno ili fizički, kao što se desilo prije nekoliko dana, a smetnju ću otkloniti u najkraćem mogućem roku", rekao je predsjednik kluba u februaru, no do danas nije otišao iz kluba.

Brescia je trenutno na posljednjem 20. mjestu na tabeli italijanske Serije B sa 28 osvojenih bodova, pet manje od Perugije koja je 15. i prva iznad zone ispadanja.

U narednom kolu igraju protiv Ascolija u gostima, a u dosadašnjem dijelu sezone ostvarili su samo šest pobjeda u 30 odigranih mečeva, 10 remija i čak 14 poraza.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti