18. 03. 2023 - 23:13
Borac bez problema pobijedio Leotar i izdvojio se na drugom...
907
Shares
Borac bez problema pobijedio Leotar i izdvojio se na drugom mjestu Premijer lige BiH

Borac bez problema pobijedio Leotar i izdvojio se na drugom mjestu Premijer lige BiH

18. 03. 2023 - 23:13
0
Shares

Nogometaši Borca pobijedili su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 23. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Leotara rezultatom 2:0 te su se tako izdvojili na drugom mjestu prvenstvene tabele.

Borac je od početka utakmice krenuo ofanzivno i redale su se šanse pred golom Leotara. Iako je odbrana gostiju uspješno izlazila na kraj s napadima Borca, spasa im nije bilo nakon pola sata igre.
Tatar je upusti odličan centaršut na drugu stativu, a tamo je spreman bio Ninković koji majstorski glavom pogađa za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Ninković se istakao i kod drugog gola Borca. Sjajno je vanjskom uposlio Kulašina koji iz blizine matira Puletića za 2:0.

Leotar je najbliži golu bio u 63. minuti kada je udarac Cmiljanovića zaustavila stativa, a promjene rezultat nije bilo više do kraja utakmice pa je Borac upisao očekivana tri boda.

Utakmicu su obilježile i najvatrenije pristalice domaćih Lešinari koji su nastavili s uvredama uperenim protiv homoseksualaca. U jednom trenutku su podigli transparent "Stop bolesti", a sve uz višeminutno skandiranje: "Ubij, ubij, pe*era".

Borac je večerašnjom pobjedom prestigao Široki Brijeg i sada je na drugom mjestu Premijer lige BiH s 12 bodova manje u odnosu na lidera Zrinjskog. Leotar je na 10. poziciji. U narednom kolu Borac gostuje Tuzla Cityju, dok će Leotar dočekati Željezničar.

Rezultat i strijelci:

Borac - Leotar 2:0 (Ninković 29', Kulašin 57')

Učitaj još novosti