18. 03. 2023 - 19:43
Nevjerovatan penal: Igrači Rayo Vallecana pokušali kopirati...
907
Shares
Nevjerovatan penal: Igrači Rayo Vallecana pokušali kopirati Messija i Suareza, pa se obrukali

Nevjerovatan penal: Igrači Rayo Vallecana pokušali kopirati Messija i Suareza, pa se obrukali

18. 03. 2023 - 19:43
0
Shares

Nogometaši Rayo Vallecana i Granade remizirali su rezultatom 2:2, a susret u Vallecasu obilježio je nevjerovatan penal koji domaći nisu realizovali.

Naime, u 39. minuti domaći su pri rezultatu 2:1 dobili penal koji je prvobitno Trejo promašio, tačnije golman gostiju Gazzaniga mu je odbranio, ali je sudija pokazao da se jedanaesterac mora ponoviti.

Trejo se ponovo pojavio na bijeloj tački, ali ovoga puta, umjesto šuta, dodirnuo je loptu bočno u naletu za Isija, koji je šutirao visoko preko gola.

Na taj način nogometaši Raya nisu uspjeli kopirati penal koji su uspješno izveli Lionel Messi i Luis Suarez na utakmici Barcelona - Celta 14. februara 2016., kada je Messi iz penala asistirao Urugvajcu za konačnih 4:1.

Inače, prvi koji je izveo penal na ovaj način bio je niko drugi do Johan Cruyff .

U decembru 1982. godine, na utakmici između Ajaxa i Helmond Sporta, Nizozemac se spremao da izvede penal kada je dodirnuo loptu sa svoje lijeve strane i dodao je do Jespera Olsena koji mu je na kraju vratio loptu, a Cruyff je poslao u praznu mrežu. Potez bez presedana koji je ušao u historiju nogometa i koji se kopirao u budućnosti.

Na kraju, Rayo Vallecano je kažnjen za ovaj promašaj jer je na početku drugog poluvremena stigao je još jedan hladan tuš za domaće kada je Granada izjednačila na 2:2 i odnijela vrijedan bod.

Učitaj još novosti