18. 03. 2023 - 14:17
BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE NIKO NE PREPOZNAJE: Oborio rekord...
907
Shares
BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE NIKO NE PREPOZNAJE: Oborio rekord

BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE NIKO NE PREPOZNAJE: Oborio rekord "Slagalice", a nekad je bio šampion Jugoslavije!

18. 03. 2023 - 14:17
0
Shares

Nije tako čest slučaj da u nekom kvizu zablista jedan bivši sportista, a posebno je rijetko da bude tako uspešan.

Jedan od njih je Dušan Macura, koji je osim što je rekorder poznatog kviza "Slagalica" ujedno i bivši košarkaš Crvene zvezde.

Macura je na sebe skrenuo pažnju prvi put u martu ove godine, kada je postavio rekord kviza, a sada je još jednom skrenuo pažnju na sebe.

Ovaj takmičar je tada postavio rekord "Slagalice" sa čak 422 poena, a zatim je izjavio da mu je bilo žao rivala kog je pobijedio. Njegov rekord je kasnije oboren, pa će Dušan morati ponovo da se potrudi.

Ove sedmice je počela i finalna borba u 125. ciklusu "Slagalice", u kojoj ponovo učestvuje Dušan Macura. Javnost će tako imati priliku da još jednom upozna čoveka koji ima i drugačiju karijeru. Ponovo ćemo čuti njegovu čuvenu kombinaciju u jednoj od igara.

Macura, inače bivši košarkaš Zvezde, igru "Skočko" je svaki put otvarao kombinacijom "srce, srce, srce, zvezda", kao simbol tima čiji je dres nekada nosio.

juniori-zvezde
Juniorski šampioni Jugoslavije 1998. godine, Macura je prvi s lijeva u gornjem redu.
IZVOR: MN PRESS

Dušan Macura je prošao kroz mlađe kategorije crveno-bijelih, a zaigrao je i za prvi tim. Bio je juniorski šampion Jugoslavije sa Zvezdom 1998. godine

U sezoni 2004/05 je čak upisao i osam nastupa u tadašnjem ULEB kupu za portugalski klub Keluž Sintru.

(MONDO)

Učitaj još novosti