17. 03. 2023 - 22:19
Nekadašnji igrač Liverpoola (36) zaplakao nakon što je...
907
Shares
Nekadašnji igrač Liverpoola (36) zaplakao nakon što je prekinuo karijeru zbog problema sa srcem!

Nekadašnji igrač Liverpoola (36) zaplakao nakon što je prekinuo karijeru zbog problema sa srcem!

17. 03. 2023 - 22:19
0
Shares

Nekadašnji nogometaš Liverpoola Lucas Leiva rasplakao se nakon što je objavio da se povlači iz nogometa zbog zdravstvenih problema.

Iskusni 36-godišnjak je bio primoran da okači kopačke o klin nakon što mu je dijagnostificirano srčano oboljenje, a rutinski testovi krajem prošle godine otkrili su problem.

Brazilski veznjak je bio primoran da privremeno prestane da igra za Gremio u decembru nakon testova, a sada je u emotivnoj izjavi potvrdio da se definitivno povlači.

"Prvo bih želio da se zahvalim Gremiju za svu podršku u ova tri mjeseca. Danas objavljujem da se povlačim. Bio je to težak period, mislim da je ovo prvi put da plačem zbog ovog slučaja. Ali mogu samo da vam zahvalim. Završavam gdje bih želio, a ne kako bih želio. Imao sam puno nade da će se situacija preokrenuti, ali nije bilo tako. Moje zdravlje je na prvom mjestu", rekao je Leiva.
Leiva se vratio u Gremio prošlog juna nakon petogodišnjeg boravka u Italiji u Laziju. Prvobitno je napustio Gremio i otišao u Liverpool 2007. godine, gdje je odigrao 346 utakmica za Redse u deset godina.

Osvojio je Liga kup sa Liverpuloom 2012. godine, a pomogao je Laziju da osvoji Kup Italije 2019. godine. Leiva je 23 puta igrao za reprezentaciju Brazila i predstavljao je svoju zemlju na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Učitaj još novosti